Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ


Η ανέγερση του 3ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας στη Β’ ζώνη Υμηττού 

Το κείμενο που έστειλαν οι σύλλογοι γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου στη Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» του  Υπουργείου Περιβάλλοντος



Τα σχολεία μας, το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας, συστεγάζονται σε χώρο που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αργυρούπολης, στην οδό Κύπρου 200. Καθημερινά 600 σχεδόν μαθητές αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στα μαθήματά τους, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, διανύοντας μέχρι και 2 χιλιόμετρα μέσα από λεωφόρους μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, με όλους τους συνεπακόλουθους κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.


Εδώ και 15 χρόνια ξεκίνησαν από τον ΟΣΚ οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου 5,5 στρ. εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού προκειμένου να ανεγερθεί το 3ο Γενικό Λύκειο, έναντι της συμβολής των οδών Αγ. Νεκταρίου και Ε. Πόντου. Οι διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκαν πριν 7 χρόνια με την κατάθεση των χρημάτων που επιδίκασαν οι δικαστικές αποφάσεις στο Παρακαταθηκών και Δανείων, χωρίς όμως να οικοδομηθεί μέχρι σήμερα το σχολείο, γιατί με το χαρακτηρισμό του Δασαρχείου Πεντέλης, χαρακτηρίσθηκαν μόνο 1.200μ2 ως μη δασικά και τα υπόλοιπα ως αναδασωτέα με απόφαση του 1934.



Στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που δώσατε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση, η περιοχή που βρίσκεται το προαναφερόμενο οικόπεδο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως Β’ ζώνη, όπου επιτρέπεται η ανέγερση εγκαταστάσεων εκπαίδευσης, με τη διαφορά ότι το ελάχιστο εμβαδόν αρτιότητας αυξάνεται στα 40 στρ. Η ρύθμιση αυτή καθιστά απαγορευτική την οικοδόμηση του σχολείου μας, αφού το διαθέσιμο οικόπεδο είναι εμβαδού, όπως προείπαμε, 5,5 στρ.



Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά μας με ευαισθησία και να προβλέψετε οπωσδήποτε παρέκκλιση στην αρτιότητα που να καλύπτει την περίπτωσή μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε άλλη λύση στην ευρύτερη περιοχή της πυκνοκατοικημένης Τερψιθέας. Επίσης ζητάμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Αττικής και το Δασαρχείο Πεντέλης να δρομολογήσετε την άρση τοπικά της αναδάσωσης στα υπόλοιπα στρέμματα των οικοπέδων ώστε να καταστεί δυνατή η ανέγερση του διδακτηρίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

fenetai to spiti mo0 apo ekei

Ανώνυμος είπε...

xestikameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου