Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»


Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου 


 «Η σημασία της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο» είναι το φετινό θέμα του του 10ου  Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων, οι οποίοι καλούνται να αναφερθούν στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ζητείται να αξιολογήσουν τη σημασία της απελευθέρωσης για την Ελλάδα και τον ελληνισμό, ιδιαίτερα μάλιστα τις επιπτώσεις της στον τομέα της κοινωνίας και της οικονομίας. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δυνατότητας σύνθεσης εκ μέρους των μαθητών.

Οι μαθητές μπορούν να ανατρέξουν για ενδεικτική βιβλιογραφία στην ιστοσελίδα του διοργανωτή του διαγωνισμού, του Εθνικού Ίδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»: http://www.venizelos-foundation.gr. Τα δοκίμια πρέπει να διακρίνονται για τη λεκτική τους αρτιότητα και ωριμότητα, την πρωτοτυπία των ιδεών και την ικανότητα οργάνωσης της σκέψης.

            Τα γραπτά δοκίμια, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 2000 λέξεις, θα υποβληθούν στο σχολείο μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2012.
Τα γραπτά αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή εκπαιδευτικών.  Τα βραβεία είναι τρία,  στο πρώτο προσφέρονται 1.500 €στο δεύτερο  900 € και στο τρίτο 600 €.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται  στην ιστοσελίδα http://www.venizelos-foundation.gr και στα  τηλέφωνα 28210-56008, 28210-51555

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου