Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...



 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Το Κοινοτικό Σπίτι ‘’Μαρία Κόκκορη’’ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ίδρυμα περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down, το οποίο στεγάζεται Προμηθέως 28 και Αγαμέμνωνος στην Άνω Γλυφάδα, στη γειτονιά μας, διοργανώνει  Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 19 Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας του είναι 9:00-13:00 και 17:00-21:00 (τηλέφωνο επικοινωνίας 210 96 41 782).
Τα δώρα που θα διατεθούν επιμελήθηκαν τα παιδιά του Ιδρύματος στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για την μεγαλύτερη αυτονόμησή τους, την κοινωνική αποκατάσταση και ενσωμάτωσή τους.
Το Κοινοτικό Σπίτι ‘’Μαρία Κόκκορη’’ φέρει το όνομα της δωρήτριας του οικήματος η οποία ήταν μουσικός στο επάγγελμα και αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά με νοητική καθυστέρηση και σύνδρομο Down.  Αποτελεί στέγη μακράς διαμονής, όπου γίνονται δεκτά μέχρι 20 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από 12 ετών και άνω. Για το κέντρο ημέρας και τα εργαστήρια, γίνονται δεκτά μέχρι και 45 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από12 έως 30 ετών.
Στόχοι του Ιδρύματος είναι:
Να δοθεί η ευκαιρία στους τροφίμους να διαχειρίζονται την προσωπική τους ζωή με την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία και ανεξαρτησία.
Να αναγνωριστούν οι δυνατότητες και το δικαίωμά τους να ζουν με ισοτιμία και αξιοπρέπεια στο κοινοτικό περιβάλλον.
Η συναισθηματική εξέλιξη των τροφίμων, ως αποτέλεσμα της αυτονομίας του ατόμου.
Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους.
Η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού, του στιγματισμού και της παθητικότητας που επιφέρει στο άτομο η μακροχρόνια παραμονή σε άσυλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου