Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως επιστήμονας-ερευνητής στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με επιτυχή θητεία.
Υπηρέτησε 17 έτη ως μάχιμος καθηγητής γεωλόγος, με παράλληλη επιμόρφωση  σε νέα προγράμματα και καινοτόμες δράσεις της εκπαίδευσης και  μετουσίωσε αυτή την εμπειρία  σε γνωστικό πλούτο για τους μαθητές του. 
Συνέχισε την προσφορά του στην  οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης. Ανέλαβε την ίδρυση και διοίκηση του ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ το οποίο υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντής  και στη συνέχεια ως Διευθυντής.Υπήρξε Γενικός Διευθυντής  της Σιβιτανιδείου Σχολής. Διετέλεσε διευθυντής στο 6ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και από το το θέρος του 2011 ανέλαβε την διεύθυνση του σχολείου μας. 
Ως συνδικαλιστής είχε ευρύτητα στις απόψεις του και η δραστηριότητά του δεν περιοριζόταν στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων του. Πιστεύοντας στην λειτουργηματική ιδιότητα του καθηγητή ενδιαφέρεται παράλληλα και για τα ποιοτικά δεδομένα της προσφερόμενης παιδείας.
Χαρακτηριστικό της εργατικότητας του η ανάδειξη πρωτοποριακών και καινοτόμων δράσεων που εξελίσσουν την παρεχόμενη παιδεία και εκπαίδευση  στηρίζοντας τες στις παραδοσιακές αξίες και τις ανάγκες της πατρίδας μας. Στοχεύοντας το σχολείο να υπηρετεί τον άνθρωπο, να συμβάλλει στην λειτουργική χρήση της παρεχόμενης γνώσης και το άνοιγμά του στην κοινωνία.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν στις μέρες μας Διευθυντές όπως ο κ. Καπόπουλος !
...από έναν μάχιμο εκπαιδευτικό !

Δημοσίευση σχολίου