Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης διοργανώνουν  διαγωνισμό επιστολικής έκθεσης στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές γυμνασίου μέχρι 15 ετών.
Το θέμα που επιλέχθηκε είναι:«Φανταστείτε ότι είστε ένα δένδρο που ζει στο δάσος. Γράψτε μια επιστολή σε κάποιον προκειμένου να του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό να προστατεύονται τα δάση».
Τα δοκίμια, τα οποία θα έχουν μορφή επιστολής και έκταση 500 έως 800 λέξεων θα κατατεθούν από τους μαθητές ως τις 31 Ιανουαρίου 2011 στο σχολείο τους και στη συνέχεια θα διαβιβαστούν υπηρεσιακά στο Υπουργείο Παιδείας.
Η κάθε έκθεση πρέπει να συνοδεύεται από έγχρωμη φωτογραφία του μαθητή και να αναφέρεται ο αριθμός των λέξεων, το ονοματεπώνυμο του, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η τάξη φοίτησης, η διεύθυνση, οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει καθώς και το όνομα και η διεύθυνση του σχολείου στο οποίο ανήκει.
H καλύτερη έκθεση θα κριθεί από ειδική επιτροπή και θα διαβιβαστεί στο Διεθνές Γραφείο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, όπου θα γίνει η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες. Οι τρεις πρώτοι νικητές του 40ου διαγωνισμού θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με ασημένιο ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3353486 (Ματζιάρη Βίκυ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου