Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ:Σχολικός Αθλητισμός...


...και Αθλητικές Διευκολύνσεις
Το Υπουργείο Παιδείας, προσβλέποντας στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού δημόσιου διαλόγου αλλά και στη διαμόρφωση των νέων θεσμών Σχολικού Αθλητισμού και Αθλητικής Διευκόλυνσης, καταθέτει προτάσεις προς διαβούλευση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εκπαίδευσης και αθλητισμού, αλλά και τον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι, μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών προσεγγίσεων, σχολίων και προτάσεων να καταλήξουμε στη δημιουργία μιας συγκροτημένης πρότασης νόμου με δυο βασικούς άξονες:
  • Την αναμόρφωση του Σχολικού Αθλητισμού, έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό πυλώνα του Νέου Σχολείου, υπηρετώντας το στόχο για ένα μαθητοκεντρικό, σύγχρονο, εξωστρεφές προς την τοπική κοινωνία, ψηφιακά αναβαθμισμένο και εκπαιδευτικά άρτιο σχολείο.
  • Τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την εκπαιδευτική υποστήριξη και την αθλητική διευκόλυνση των μαθητών-αθλητών υψηλού επιπέδου, με στόχο την εξασφάλιση τηςολοκληρωμένης και ανεμπόδιστης εκπαίδευσήςτους, απαρέγκλιτα από το «Πρώτα ο μαθητής».
Διαβάστε τη διαβούλευση και σχολιάστε εδώ: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1080 Καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Ιουλίου 2011.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι περιέχει διαβούλευση, σημαίνει αναβολή και πρόφαση για να μη γίνει ποτε τίποτα. Ειναι φανερό ότι η παιδεία φέτος αλλά και πέρσυ έχει μπει στον "παγο".......

Δημοσίευση σχολίου