Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Άλκη Ζέη


Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της


Η Κωνσταντίνα και οι Αράχνες της είναι ένα υπέροχο βιβλίο, το οποίο γράφτηκε από μία σπουδαία συγγραφέα την Άλκη Ζέη και ενημερώνει τα παιδιά για τους κινδύνους της ζωής. Είναι το τελευταίο βιβλίο που έχει γράψει, το οποίο έχει μία υπέροχη ιστορία. 
Διηγείται την ζωή της Κωνσταντίνας. Τα πράγματα στη ζωή της Κωνσταντίνας φαίνονται να διαμορφώνονται ομαλά μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει στην Αθήνα και στο σπίτι της γιαγιάς της . Θα χάσει τους φίλους της , θα την αφήσουν οι γονείς της και όλα αυτά θα την οδηγήσουν σε περίεργα και δύσκολα μονοπάτια. Θα παρασυρθεί και θα οδηγηθεί σε πολλά λάθη. Τα δύσκολα γι αυτή εμφανίζονται όταν αρχίσει να παίρνει ναρκωτικές ουσίες. Ακόμη η παρέα της με ένα αγόρι από το σχολείο της τον Λουμίνη θα την οδηγήσει σε ακόμα χειρότερο δρόμο καθώς θα αναγκαστεί να κλέψει για να επιβιώσει. 
Το βιβλίο αυτό ενημερώνει τους μαθητές για τις δυσκολίες της ηλικίας τους, της εφηβείας, ενώ τους δίνει με απλό και λιτό τρόπο να καταλάβουν την επικινδυνότητα των ναρκωτικών ουσιών και των πολλών χαπιών. Είναι ένα απλό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο προσαρμοσμένο στην ηλικία όλων των μαθητών. Περνάει βαθύτατα νοήματα και παράλληλα τους ενημερώνει για την αδικία και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σύγχρονη κοινωνία.
[εκδόσεις Κέδρος, σελίδες 248, έτος έκδοσης 2008]
 Μαρία- Καλλιόπη Ευσταθίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου