Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Περιβαλλοντική Εκδρομή



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΜΑΘΗΣΗ



Τα παιδιά της περιβαλλοντικής και της δημοσιογραφικής ομάδας πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα μια περιπετειώδη εκδρομή, για την εξερεύνηση παραλίων.



Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες, που η κάθε μια είχε συγκεκριμένη αποστολή . Να μετρήσουν τη θερμοκρασία του νερού της θάλασσας, να βρουν την υγρασία, να προσδιορίσουν τον καιρό, να ανακαλύψουν το υποθαλάσσιο έδαφος. Να βρουν τη χλωρίδα και την πανίδα της θάλασσας. Πήραμε δείγματα του θαλασσινού νερού για να μετρήσουμε αργότερα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.



Οι καθηγητές μας πριν φτάσουμε στην παραλία έδιναν σε κάθε ομάδα ένα φάκελο που περιείχε την αποστολή της. Η κάθε ομάδα είχε διαφορετική αποστολή σε κάθε παραλία που επισκεπτόμαστε.



Η πρώτη παραλία που επισκεφτήκαμε ήταν η 4η Μαρίνα, στην οποία διαπιστώσαμε ότι ήταν μια παραμελημένη περιοχή. Χώρος που κατασκηνώνουν αθίγγανοι, αφού μόλις τους είχε απομακρύνει η δημοτική αστυνομία. Η μόνη υπηρεσία που την επισκέπτεται…



Η δεύτερη παραλία, η 3η Μαρίνα ,όπου χρησιμοποιείται ως λιμάνι ήταν αρκετά βρώμικη. Από ερωτήσεις που κάναμε στους ψαράδες διαπιστώσαμε ότι ακόμα και στα βρώμικα νερά ζουν πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας. Και το καθένα έχει τη δική του τροφή. Μια υπέροχη εμπειρία και πρωτόγνωρη!!!
Η τρίτη ήταν η παραλία των Αστεριών όπου βρίσκεται ένα κέντρο διασκεδάσεως, μια αρκετά μεγάλη παραλία σε ένα πολύ ωραίο χώρο, όπου υπήρχαν άνθρωποι που την φρόντιζαν.


Τα παιδιά της Περιβαλλοντικής σύλλεξαν αρκετές πληροφορίες για την εργασία τους. Στο τέλος κάναμε και ένα κολάζ με κοχύλια, φύκια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα που ανακαλύψαμε εξερευνώντας τον πλούσιο κόσμο της θάλασσας.


Ο τρόπος με τον οποίο "ρουφάμε" το κάθε θέμα και την παραμικρή λεπτομέρεια ήταν πολύ εντυπωσιακός...!!! Τρέχαμε παντού για να βρούμε κάτι το διαφορετικό όλοι μας και να κάνουμε την διαφορά, αντιμετωπίσαμε όλοι μας κάποιες δυσκολίες στο ερωτηματολόγιο που είχαμε κάθε φορά αλλά με την συνεργασία βγάλαμε το τέλειο αποτέλεσμα!!!! Έτσι συνδυάστηκαν η διασκέδαση, η μάθηση, και φυσικά η συνεργασία!!!


Ιωάννου Παναγιώτα, Τέγου Ωραιοζήλη-Ειρήνη, Λαζανάς Κωνσταντίνος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ηταν πολυ ωραια!!!

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ είπε...

h perivalodikh eine teleiaaaaaaaaaaaaa

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ είπε...

arkei na pame k se kana kalo meross me perisoteri peripetiaaaaa

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ είπε...

na pame stn purgo..

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ είπε...

se ena monastiri eine p.l p.l teliaaa ekei galineueisss

Δημοσίευση σχολίου