Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν,  τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου,  για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι στο προαύλιο του σχολείου για τον αγιασμό της έναρξης της καινούριας Σχολικής Χρονιάς.
Τα παιδιά συνάντησαν τους φίλους τους και με πολύ αγάπη και χαρά υποδεχτήκαν  τα νέα  παιδιά της Α' τάξης.
Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Επίσκοπός μας Παύλος, ο Δήμαρχος της Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κόκκορης , οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Τσαμπήρας και Ευστάθιος Γεωργούλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Τάσσος και τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Με το χτύπημα του κουδουνιού, που χτύπησε για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο του αγιασμού.
 Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον επίσκοπο της τοπικής εκκλησίας Παύλο ο οποίος στην συνέχεια ευχήθηκε  στους μαθητές υγεία και καλή  πρόοδο. Το λόγο μετά έλαβε ο νέος  μας Διευθυντής Αλέξης Καπόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούσαν το σχολείο μας, αλλά και στην γνωριμία μαζί μας. Αμέσως  μετά η σκυτάλη παραδόθηκε στον Δήμαρχο της Γλυφάδας Κωνσταντίνο  Κόκκορη , ο οποίος μας ευχήθηκε καλή τύχη επισημαίνοντας ότι γνώση είναι ένα ανεκτίμητο και σημαντικό εφόδιο, που θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. 
Με τη λήξη του Αγιασμού οι μαθητές χωρισμένοι σε τμήματα κατευθύνθηκαν στις αίθουσες για τη γνωριμία τους με τους καθηγητές και χωρίς να παραλάβουν βιβλία.
Κατεβαίνοντας από τις τάξεις τα παιδιά κατάλαβαν ότι αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά που στο πέρασμά της θα αφήσει νέες εμπειρίες και πολλά εφόδια, που  θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.
ΜΑΡΙΑ  - ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΣΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου