Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ


    
 ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ "ΧΘΕΣ"

Πρώτα, τα παιδιά της βιβλιοθήκης του 3ου Γυμνασίου, εγκαινίασαν το πρόγραμμα  ΦΕΡΑΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ του "Ευγενίδιου Ιδρύματος", κατά την επισκεψή τους στις 14 Απριλίου. Οι μαθητές μας έγραψαν με γραφομηχανή, αλλά  και με μελάνι πάνω σε πάπυρο, περγαμηνές και δέρματα ζώων.
Βίωσαν και σύγκριναν τις δυσκολίες αυτών που ήθελαν να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους με τα μέσα του παρελθόντως. Αντελήφθησαν τον κόπο προετοιμασίας των μέσων γραφής που έπρεπε να δημιουργήσουν αλλά και στην συνέχεια τον κόπο να γράψουν πάνω σε αυτά.
Η διορθωση του λάθους, για παράδειγμα, δεν ήταν η απλή, η ασήμαντη υπόθεση που απαιτεί ελαχιστότατο χρόνο και κόπο με τα σύγχρονα μέσα. Όποιος δε αμφισβητεί ας δοκιμάσει να πλάσει πηλό και να χαράξει δέκα λέξεις. Ή έστω να γράψει στην γραφομηχανή μισή σελίδα κείμενο και να πρέπει να διορθώσει μια λέξη χωρίς τη χρήση διορθωτικού, τί κάνεις; Γράφεις ξανά το κείμενο με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή!
Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τα παιδιά από αυτήν την εμπειρία  ήταν άριστες και αποτυπώνονται στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί!
ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ











1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η πιο ωραια εκδρομη που έχουμε πάει ποτε!!! υπεροχη!!!!

Δημοσίευση σχολίου