Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ROBERT ARTHUR


« Η ΜΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕ»

 Οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος αυτού είναι τρεις...μικροί Ντετέκτιβ που προσπαθούν να λύσουν έναν πολύπλοκο και συγχρόνως αινιγματικό γρίφο - μυστήριο!!! Έτσι, ξεπερνούν πολλές παγίδες και δυσκολίες για να αποκαλύψουν την αλήθεια που ίσως και να ενοχοποιήσει κάποιους «υπεράνω πάσης υποψίας» πρωταγωνιστές!!!
Οι τρεις άτρωτοι Ντετέκτιβ ονομάζονται ΤΖΟΥΠΙΤΕΡ ΤΖΟΝΣ, ΠΙΤ ΚΡΕΝΣΟΟΥ και ΜΠΟΜΠ ΑΝΤΡΙΟΥΣ. Ο «εγκέφαλος» της απίθανης ομάδας αυτής είναι ο ΤΖΟΥΠΙΤΕΡ. Είναι ο πιο γενναίος, ο πιο έξυπνος και ο πιο μεθοδικός από όλη την ομάδα, η οποία στηρίζεται κυρίως πάνω του! Στη νέα αυτή περιπέτεια οι τρεις Ντετέκτιβ μπλέκουν με σοφούς γλωσσολόγους, μοχθηρούς κακοποιούς και εγγαστρίμυθους υπηρέτες. Η ομάδα θα πρέπει να λύσει ένα μυστήριο που σχετίζεται με μία παλαιά αιγυπτιακή Μούμια που παράγει περίεργους ήχους, σαν να μιλά!!!
Είναι όμως αυτό δυνατό να συμβαίνει; ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!! Η μυστήρια αυτή μούμια προσπαθεί να πει κάτι, αλλά τι; Όταν τα παιδιά ,για παράδειγμα, προσπάθησαν να εξετάσουν το μυστήριο αυτό, κάποιοι στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο τους με το να τα παραπλανούν με παγίδες και να τα απειλούν με σημάδια κα. Αντί όμως να τα παρατήσουν, ερεύνησαν εις βάθος την υπόθεση και την έλυσαν! Η μούμια δεν μιλούσε στ' αλήθεια, απλώς ίσως κάποιος να τη χειριζόταν ηλεκτρονικά. Πολύ πιθανόν!!! Εκτός από αυτό, καλείστε κι εσείς να καταλάβετε και να λύσετε το μυστήριο έως το τέλος, όπου τα δεδομένα έως την τελευταία στιγμή αλλάζουν δραματικά και καταλυτικά.
Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα με έντονη αγωνία και σασπένς σε όλα τα σημεία του. Παράλληλα όμως, με αστείρευτο χιούμορ και ανεξάντλητα στοιχεία περιπέτειας!!!
[Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, μετάφραση ΑΘΗΝΑ   ΚΑΚΟΥΡΗ, εικονογράφηση HARRY   CANE, σελίδες 197, έτος έκδοσης 1989]
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΣΑΝΤΑΣ (Β3)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου