Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

25η Μαρτίου


ΠΑΡΕΛΑΣΗ 


Τίμησαν οι μαθητές με την συμμετοχή τους στην παρέλαση τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Παλιγεννεσίας. Των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που πρόσφεραν την ζωή τους ή την σωματική και ψυχική ακαιρεότητά τους για την δημιουργία ελεύθερης πατρίδας.
Η νέα γενιά που θα πάρει την σκυτάλη να αφεντέψει την πατρίδα μας πρέπει να έχει υπόψη τις (διαχρονικές) διαπιστώσεις του Διονυσίου Σολωμού (απόσπασμα επιστολής προς τον Γ. Τερτσέτη στις 25 Μαρτίου 1842): "Πάνε είκοσι ένα χρόνια, που σαν σήμερα η Ελλάδα έσπασε τις αλυσίδες. Η μέρα αυτή του Ευαγγελισμού είναι μέρα για χαρά και δάκρυα. Xαρά για τα μελλούμενα, δάκρυα  για τη σκλαβιά την περασμένη. Και για το σήμερα τι να ειπώ; Η διαφθορά είναι τόσο γενική κι έχει τόσο βαθειές τις ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις. Μόνον όταν οι αφορμές της διαφθοράς εξολοθρευθούν πέρα ως πέρα, θα μπορέσουμε να έχουμε μια ηθική αναγέννηση. Τότε το μέλλον μας θα είναι μεγάλο, όταν όλα στηριχθούν στην ηθική, όταν θριαμβευσει η δικαιοσύνη, όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν, όχι για μια μάταιη επίδειξη, παρά για όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από παιδεία και από μόρφωση όχι σχολαστική. Τότε θα έχουμε- ή μάλλον θα έχουν τα παιδιά μας- μια ηθική αναγέννηση και το μέλλον θα είναι μεγάλο".2 σχόλια:

GAMER είπε...

to blog sas einai vlakeia!
prwtapriliaaaaaa!
xaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Τις διαπιστώσεις του Σολωμού πρέπει να τις στείλετε στους επικεφαλείς των κομμάτων και στους βουλευτές ώστε να γνωρίσουν με ποιό τρόπο να αντιμετωπίσουν την διαφθορά.

Δημοσίευση σχολίου