Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 


Η ομάδα του προγραμματισμού από την αρχή δεν φαινόταν και η πιο ενδιαφέρουσα όμως αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη έτσι μια και παρακολούθησα τα μαθήματα από την αρχή έως και το τέλος μπορώ να εκφράσω την άποψή μου. 
Στα πρώτα μαθήματα υπήρχε ενθουσιασμός από την πλευρά των μαθητών και έτσι προχωρούσαμε σωστά και γρήγορα. Όμως όσο περνούσε ο καιρός οι μαθητές που ερχόντουσαν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λιγόστευαν και λιγόστευαν ακόμα περισσότερο μετά από την εκδρομή την οποία πήγαμε, έτσι όπως λένε η ομάδα έκανε «κοιλιά».  Όλο αυτό είχε τα αρνητικά του από την άποψη του ότι μείναμε πίσω και κάναμε πολλές φορές τα ίδια πράγματα για να τα ακούσουν και οι μαθητές που έλειπαν και είχαν κενά. Είχε βέβαια και θετικά η κατάσταση μια και ο ένας μαθητής προσπαθούσε να μάθει από τον άλλον και αυτό ήταν καλό γιατί τύχαινε πολλές φορές να καταλαβαίνουμε με αυτό τον τρόπο καλύτερα τη λειτουργία της γλώσσας και των προγραμμάτων. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν ότι κάποιοι από τους μαθητές που συνέχισαν να έρχονται αντιμετώπιζαν το μάθημα του προγραμματισμού ως «αγγαρεία» και δεν υπήρχε ο ενθουσιασμός της αρχής ,πράγμα του ήταν πολύ σημαντικό για την πρόοδο της ομάδας, αυτό πολλές φορές επηρέαζε και τους υπόλοιπους μαθητές. 
Παρόλα τα παραπάνω που ανέφερα πιστεύω ότι έγινε μια αξιόλογη δουλειά ίσως όχι η καλύτερη που θα μπορούσε όμως αν σκεφτείτε ότι όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε τίποτα απολύτως για το τι είναι προγραμματισμός και τώρα ξέρουμε να χρησιμοποιούμε δυο γλώσσες προγραμματισμού, να   «χρησιμοποιούμε τον προγραμματιστικό τρόπο σκέψης» κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ίσως και το βασικότερο. Δεν έχει εξάλλου σημασία να πατάς άσχετα κουμπιά και σκόρπιες εντολές χωρίς να γνωρίζεις τη λειτουργία τους. Ακόμα καταφέραμε να εργαστούμε ομαδικά και να ανταλλάξουμε γνώμες ώστε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Βέβαια όλα αυτά που είπα ισχύουν για τα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν, παρακολούθησαν και προσπάθησαν. Προσωπικά έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τους υπολογιστές, τον προγραμματισμό, την ομαδική δουλειά και είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τη δουλειά που έγινε συνολικά. Σίγουρα όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούσαμε και καλύτερα.   

                                                                          Ιωάννα Κουρνιώτη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου