Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΡΟΜΗ


ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η περιβαλλοντική και η δημοσιογραφική ομάδα του 3ου γυμνασίου Γλυφάδας την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου του 2010 πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εκδρομή της στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ειδικότερα στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ΓΑΙΑ.

Όταν φτάσαμε στο μουσείο αντικρίσαμε μια υπέροχη αυλή με πολλά δένδρα και λουλούδια . Στην είσοδο αυτού υπήρχανε διάφορες εικόνες σπανίων ζώων και φυτών. Παρακολουθήσαμε στη συνέχεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία της γης μέσα από ένα ημισφαιρικό θόλο και μετά οδηγηθήκαμε σε διάφορες αίθουσες όπου εκεί ξεναγοί μας πληροφόρησαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν τη γη. Έγινε έντονη αναφορά στην τρύπα του όζοντος και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Συζητήθηκαν οι παράγοντες οι οποίοι τα προκαλούν όπως (αυτοκίνητα, διάφορα σπρέι ,εργοστάσια, θερμοκήπια κ.α.).
Πειραματιζόμενοι με την χρήση της
ηλιακής ενέργειας
 Μιλήσαμε για τα απορρίμματα που συνεχώς αυξάνονται και απασχολούν έντονα την σύγχρονη κοινωνία αλλά και για την ανακύκλωση , η οποία μας βοηθάει να μειώσουμε τις επιπτώσεις από την αύξησή τους. Μας απασχόλησε η έλλειψη νερού που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας , η μόλυνσή του (στις μη αναπτυγμένες χώρες) ,και οι αρρώστιες που μπορεί να προκαλέσει όπως (χολέρα, τύφος, γαστρεντερίτιδα κ.α.). Τέλος είδαμε μέσα από ειδικές μάσκες την ζωή των ψαριών κάτω από την επιφάνεια του νερού και θαυμάσαμε το μεγαλείο του βυθού.

Όταν οι μαθητές φύγανε από το μουσείο τους περιέκλυζε ένα κύμα χαράς και ενθουσιασμού για τις νέες γνώσεις που είχαν αποκτήσει από αυτή την εκδρομή.

 Εμμανουέλα Μιχαλιού(Β2), Μαρία-Καλλιόπη Ευσταθίου (Β1)


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαλλον μονο σε αυτα το 2 κοριτσια αρεσε το μουσειο :P

Δημοσίευση σχολίου