Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


«Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα»

Μαθητικό διαγωνισμό... μαγειρικής προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει τις κατηγορίες:
  1.  Παραδοσιακή συνταγή  μαγειρικής, που  να συνοδεύεται από στοιχεία σχετιζόμενα με τον τόπο, τη λαϊκή παράδοση και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Οι συνταγές θα περιλαμβάνονται στις κατηγορίες: κυρίως πιάτο, συνοδευτικό, σαλάτα, εορταστικό, νηστίσιμο, πρωινό, γλυκό ή επιδόρπιο. Τα έργα θα επιλεγούν με κριτήρια την σπανιότητα, τη σύνδεση με τα τοπικά προϊόντα, τη λαϊκή  παράδοση και τη συμφωνία με τις αρχές της  μεσογειακής διατροφής.
  2.  Δημιουργία πρωτότυπου έργου ζωγραφικής, με θέμα την παραδοσιακή ελληνική μεσογειακή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τη σύνδεσή τους με την υγεία και τον πολιτισμό.
  3.   Σχεδιασμός πρωτότυπης αφίσας, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων διατροφής, με άξονα  τη συμβολή τους στην υγεία και τον πολιτισμό.
  4.   Δημιουργία ψηφιακού video διάρκειας έως 5 λεπτά, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων, με άξονα τη συμβολή της στην υγεία και τον πολιτισμό. 
 Ενεργοποιείστε τις γιαγιάδες τώρα που θα τις επισκεφτείτε στις διακοπές του Πάσχα. Θα το χαρούν ιδιαίτερα!  Αξιοποιείστε και τους γονείς σας είναι βέβαιο ότι κάποιες συνταγές θα γνωρίζουν από τους προγόνους τους. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε συμβάλλει και στην καταγραφή και διάσωση του παραδοσιακού πολιτισμού μας.
Ζωγραφικά έργα με συγκεκριμένο θέμα έχετε μάθει να δημιουργείτε στην Αισθητική Αγωγή. Για  τη διαφημιστική αφίσα συνδιάζετε την τεχνική από την Αισθητική αγωγή και τους κανόνες που την διέπουν από την Τεχνολογία.
  Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το Υπουργείο Παιδείας.
  Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή ειδικών σε θέματα εκπαίδευσης, εικονογράφησης, κινηματογράφου,  διατροφής και γεύσης.
   Η επιτροπή αξιολόγησης  θα επιλέξει  20 συνταγές ( 10 από την Πρωτοβάθμια Eκπαίδευση και 10 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και 20 ζωγραφιές (10 από την Πρωτοβάθμια Eκπαίδευση και 10 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση). Οι βραβευμένες συνταγές και ζωγραφιές θα αποτελέσουν τον κορμό ενός σχολικού ημερολογίου, που θα τυπωθεί για το έτος 2012, με μια συνταγή για κάθε μήνα και κάποιες επιπλέον συνταγές για ειδικές γιορτές. Το ημερολόγιο  θα αφορά την παραδοσιακή ελληνική διατροφή, θα είναι εικονογραφημένο από τα παιδιά και, επιπλέον, θα περιλαμβάνει προτάσεις υγιεινής διατροφής.
  Οι συμμετοχές  για  αφίσα  και  video  πρέπει  να  είναι  εξ ολοκλήρου  πρωτογενείς  δημιουργίες  των  μαθητών.  Θα επιλεγούν 10  αφίσες  και  10  video,  5 από την Πρωτοβάθμια και 5 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα.
Οι συμμετοχές  υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο micro-site  "ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης http://www.i-create.gr/ απ' όπου θα αντλήσετε και περισσότερες πληροφορίες.
 H προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών είναι ως τις  10 Μαΐου 2011.

1 σχόλια:

maraki είπε...

ευχαριστουμε για το αρθρο...πολυ ωραιο..

Δημοσίευση σχολίου