Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

www.toaerodromio.gr


Τρίτο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Το κείμενο που ακολουθεί είναι η αναφορά στο σχολείο που έκανε το site της περιοχής μας www.toaerodromio.gr. Η ενδιαφέρουσα ανάρτηση έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει ένα σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, που βρίσκεται στα όρια Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης. Τοπογραφικά, για τον ακριβή προσδιορισμό του, είναι στο έδαφος της Αργυρούπολης.
Το σχολείο αυτό εξυπηρετεί τους μαθητές της Τερψιθέας, της λαϊκής συνοικίας της Γλυφάδας, που για να το προσεγγίσουν χρειάζονται δύο συγκοινωνίες ή με τα πόδια! Βρίσκεται εκτός οικισμού αλλά και κανείς δεν φρόντισε συγκεκριμένες ώρες, στην έναρξη και λήξη του σχολείου, να υπάρχει τροποποίηση δρομολογίου λεωφορειακής γραμμής.
Το «ξεχασμένο σχολείο» θεωρείται από τα δραστήρια της Γλυφάδας, πέρα από το σχολικό πρόγραμμα καλλιεργεί και «εξωδιδακτικές» δραστηριότητες.
Η πορεία του προς την κορυφή δεν στηρίζεται σε φήμες, σε διαδόσεις ή περασμένα μεγαλεία. Προσφέρει ποιοτική και σύγχρονη παιδεία αξιοποιώντας προσωπικό και εγκαταστάσεις προς αυτό το σκοπό.
Το σχολείο αξιοποιεί λειτουργικά τα εργαστήρια φυσικής, χημείας, τεχνολογίας και πληροφορικής. Χώροι ειδικοί, δημιουργημένοι σε κατάλληλες αίθουσες και εξοπλισμένοι με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
Η ευρύχωρη αυλή του προσφέρει συνθήκες πραγματικού διαλείμματος στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν καλύπτουν μέρος του χώρου της. Δεν δημιουργείται η προβληματική κατάσταση που συνηθίζεται στα περισσότερα σχολεία των αστικών περιοχών όπου ο αύλιος χώρος είναι κοινός με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το δε κλειστό γυμναστήριο στεγάζει με άνεση το γήπεδο βόλει- μπάσκετ.
Οι ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας έχουν βιοκλιματικό προσανατολισμό.
Στο σχολείο γίνονται μαθήματα ρομποτικής, περιβαλλοντικό πρόγραμμα δράσης και μαθήματα δημοσιογραφίας. Οι μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας αναρτούν τακτικά στην ιστοσελίδα του σχολείου τα κείμενά τους. Ιστοσελίδα με καθημερινή ανάρτηση που την επισκέπτονται κάθε μέρα περισσότεροι από διακόσιοι αναγνώστες! Στη ρομποτική που είναι διαθεματικό πρόγραμμα οι μαθητές προγραμματίζουν τα ρομπότ να εκτελούν σύνθετες πράξεις. Η περιβαλλοντική διεξάγεται έξω στο πεδίο και ερευνούν θέματα που έχουν σχέση με την Γλυφάδα, όπως παραλίες, ρέματα, σπήλαια.
Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, φέτος, είχε την τιμητική του. Το ανακάλυψαν οι εξουσίες της περιοχής. Ο επίσκοπος της τοπικής εκκλησίας Παύλος τέλεσε τον αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Κωνσταντίνου Κόκκορη και των Αντιδημάρχων Ευστάθιου Γεωργούλα και Δημητρίου Τσαμπήρα και του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης Σταύρου Τάσσου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το site που έγγραψε για το σχολείο είναι πολύ καλό.

Δημοσίευση σχολίου