Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

"ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΑ"


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ!

 

Τα «τηγανόλαδα», τα λάδια που δεν χρησιμοποιούμε πλέον και τα αδειάζουμε στην αποχέτευση συνήθως μέσω του νιπτήρα, είναι λανθασμένη πράξη με την οποία ρυπαίνουμε το περιβάλλον. ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!
Τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι πολύ απλό : τα χρησιμοποιημένα λάδια τα συγκεντρώνουμε σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού) και όταν γεμίσει επισκεπτόμαστε τον ειδικό κάδο και το αδειάζουμε.
Οι κάδοι λαδιού στην περιοχή μας υπάρχουν στα super market «ΑΒ Βασιλόπουλος» της Γλυφάδας και του Ελληνικού, στο super market CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ της Αργυρούπολης και στα ταχυφαγεία ΕΒΕΡΕΣΤ (έχει ιδιωτικό κάδο αλλά εξυπηρετούν) .
Τα «τηγανόλαδα» υπάρχει εταιρεία που τα συγκεντρώνει, τα ανακυκλώνει και  τα μετατρέπει σε βιοκαύσιμα. Η ηλεκτρονική διεύθυνσή της είναι: www.revive.gr/

Ανδριάνα Καγγέλη Γ'2


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικα χρησιμο!!! πολυ καλη αναρτηση keep going...

Ανώνυμος είπε...

Να γράψετε και για τα άλλα σκουπίδια που μπορούμε να ανακυκλώσουμε έτσι απλά και πρακτικά που αναφέρονται στο κείμενο για τα τηγανόλαδα. Κάνετε επαγγελματική δουλειά! Σε όσους έδειξα το blog σας το θαύμασαν.

Δημοσίευση σχολίου