Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


ΔΩΡΕΑΝ 1000 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Ο κορυφαίος συνθέτης (και στοχαστής) Μίκης Θεοδωράκης με την διεθνή καταξίωση του έργου του  προσφέρει 1000 δημιουργήματά του δωρεάν. Το έργο αυτό ταξινομήθηκε  σε 52 cd που οι ενδιαφερόμενοι το αποκτούν μέσω της ιστοσελίδας: http://www.mikis1000songs.blogspot.com/
Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του και πρότεινε την δωρεάν διάδοση από χέρι σε χέρι των 52 CD που προέκυψαν. Τραγούδια που αντιπροσωπεύουν όλο το έργο του, το γνωστό και το λιγότερο γνωστό.
Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ “Στην Υγειά Μας”.
Ο Χρήστος Ζουλιάτης, ένας φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, φρόντισε να τα ψηφιοποιήσει και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο ώστε να γίνει πιό προσιτή η διάδοση. Τρόπο που αποδέχθηκε με επιστολή του ο Θεοδωράκης.
Κλείνοντας το σημείωμα που ο συνθέτης έγραψε για αυτήν την προσπάθεια, αναφέρει: "Για όσους ανησυχούν, προβληματίζονται και αναζητούν λύσεις, πρέπει να ξέρουν ότι όλα ξεκινούν από τρεις λέξεις: Ελλάδα, πατρίδα, Ελληνικότητα.
Και γι'αυτόν κυρίως τον λόγο θέλω τα 1000 τραγούδια να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και σε κάθε πτυχή της ελληνικής ψυχής, γιατί τότε μόνο πιστεύω ότι η ψυχή μου θα βρει ανάπαυση ".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είστε εκπληκτικοί που ανακαλύψατε και μας προσφέρετε τον Θησαυρό του Μίκη. Γεγονός που αποσιοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποιώ (τηλεόραση, ημερήσιος τύπος και blogs). Σκεφτείτε ότι πρόκειται για τον παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ίσως αν το έκανε ο Λευτέρης Πανταζής θα το είχε πληροφορηθεί σε λίγες μέρες όλη η Ελλάδα. Τι να πω, νάστε καλά και να μην αλλάξετε.

Δημοσίευση σχολίου