Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ξεκινά με την Καθαρά Δευτέρα η Σαρακοστή, η νηστεία των 40 ημερών για το Πάσχα.  Σημαίνει και το τέλος της Αποκριάς.
Την ξεχωριστή αυτή μέρα ο κόσμος συγκεντρώνεται στις εξοχές. Πετά χαρταετό, τρώει λαγάνα (ψωμί άζυμο) που συνοδεύει  το νηστίσιμο φαγητό κατά προτίμηση  φασόλια, ελιές, ταραμοσαλάτα, χταπόδι και χαλβά. Διασκεδάζει με χορό και τραγούδι σε παρέες. Οι δήμοι αυτήν την κοινωνική εκδήλωση την ενισχύουν προσφέροντας νηστίσιμα, κρασί και ορχήστρα και αφήνουν στους δημότες το κέφι.

ΚΑΙΡΟΣ
Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός φαίνεται να ενισχύει τις οικιακές συναθροίσεις αφού θα έχουμε κρύο και βροχή.
 Αναλυτικότερα ο καιρός στην περιοχή μας σύμφωνα με την meteo.gr, ώστε να προγραμματίσετε καλύτερα τις δραστηριότητές σας θα είναι:

Ημερομηνία
Ώρα
Θερμ/σία
Υγρασία
Διεύθ. ανέμου- Ένταση
Καιρός - φαινόμενα
Δευτέρα 07/03/2011
08:00
8°C
4 °C
77%

5 Μποφόρ B
ΒΡΟΧΗ

Δευτέρα 07/03/2011
14:00
7°C
3 °C
78%
4 Μποφόρ B
ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ
Ματαιώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου μας για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στο Πατητήρι στην Άνω Γλυφάδα, λόγω καιρού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Στο Αεροδρόμιο Ελληνικού στο χώρο που βρίσκεται  πιο πάνω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ (είσοδος από την οδό Αεροπορίας στην Αγία Παρασκευή και από τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του πρώην δυτικού αεροδρομίου) γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα  ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης. Ο δήμος προσφέρει μουσική, λαγάνα, χαλβά και κρασί και οι πολίτες να φέρουν τα σαρακοστιανά τους και τα στρωσίδια τους.

1 σχόλια:

GAMER είπε...

ante k kali sarakosth!!!!se olous:)

Δημοσίευση σχολίου