Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης


"ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ , ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ..."


Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής  και Ευαισθητοποίησης , στη Βουλιαγμένη, η δημοσιογραφική και περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. Αρχικά παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα σε power point σχετικό με τους θαλάσσιους  ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς αλλά και για την καταστροφή τους από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Χωριστήκαμε έπειτα σε δύο ομάδες, η πρώτη πήγε στη βραχώδη ακτή, ενώ η δεύτερη στην αμμώδη .
Στη βραχώδη ακτή  βρήκαμε διάφορα είδη φυκών, ένα σφουγγάρι, καβούρια, πολλούς αχινούς και άλλους λιγότερο γνωστούς οργανισμούς. Στη συνέχεια, μετρήσαμε την θερμοκρασία στους νερόλακκους και ψάξαμε να ανακαλύψουμε σ’ αυτούς  οργανισμούς. Στην αμμώδη ακτή τα παιδιά καθάρισαν την παραλία από διάφορα σκουπίδια που είχε παρασύρει η θάλασσα ερευνόντας την παράλληλα τον φορέα προέλευσή τους. Σύλλεξαν και αυτοί φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς που συνάντησαν στο πεδίο δράσης τους.
Οι δύο ομάδες στη συνέχεια πήγαμε στο εργαστήριο όπου με την χρήση ηλεκτρονικού στερεοσκοπίου παρατηρήσαμε και βιντεοσκοπήσαμε τους οργανισμούς που συλλέξαμε νωρίτερα. Στο τέλος χωρισμένοι σε ειδικές ομάδες που αντιπροσώπευαν την κοινωνία συζητήσαμε για τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα δημιουργίας μίας ξενοδοχειακής μονάδας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα δεν μάθαμε μόνο διάφορες πληροφορίες για τους θαλάσσιους οργανισμούς και για το πώς επηρεάζονται από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις αλλά μπορέσαμε να δουλέψουμε ομαδικά, και έτσι καταφέραμε να συνεργαστούμε…
Μιχαλιού Εμμανουέλα Β2 - Γαλανάκη Σοφία Β1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου