Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ



25η Μαρτίου 1821
      
 Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας  με αφορμή την επανάσταση και την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποίησε την επετειακή γιορτή αφιερωμένη στους ήρωες του 1821. 
     Την γιορτή παρακολούθησαν οι μαθητές θαυμάζοντας αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες.  Ο Διευθυντής αρχικά μας μίλησε για τη σοβαρότητα αυτής της ημέρας, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη παραδόθηκε στους μαθητές . Εκείνοι μέσα από ποιήματα και κείμενα που μιλούσαν για την επανάσταση μας ευαισθητοποίησαν  και μας συγκίνησαν  θυμίζοντας σε εμάς το παρελθόν και τα  σπουδαία γεγονότα που συνέβησαν.  Αναφέρθηκαν στους βασικούς ήρωες (Παπαφλέσας, Μαντώ Μαυρογένους, Μπουμπουλίνα , Αθανάσιος Διάκος , Κολοκοτρώνης)  και σε όλα αυτά που είχαν προσφέρει στον ελληνισμό.  Η χορωδία τραγούδησε  διάφορα εορταστικά τραγούδια .  Εκείνη την πλαισίωναν τα μουσικά όργανα (κιθάρες, τύμπανο, αρμόνιο) που έπαιζαν παιδιά του σχολείου. 
Συγκινητικός ήταν ο λόγος του κυρίου Ντάβαζλη  ο οποίος μέσα από αληθινά γεγονότα προσπάθησε να μας κάνει να καταλάβουμε γιατί αυτή η επανάσταση πέτυχε και πόσο πολύ οι έλληνες ήθελαν να είναι ελεύθεροι.  Τέλος οι συμμαθητές μας χορέψανε  παραδοσιακούς χορούς. 
       Όταν φύγαμε  στο μυαλό μας υπήρχαν εκείνοι οι ήρωες, αυτοί που αγωνίστηκαν με θάρρος και ανδρεία έτσι ώστε να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου