Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των Πνευματικών Ανθεστηρίων 2011.
Ο Διαγωνισμός καλύπτει τις ακόλουθες κατηγορίες: ποίηση, διήγημα και μονόπρακτο θεατρικό έργο.
Όροι συμμετοχής:
* Ένα έργο για κάθε κατηγορία.
*Τα έργα που θα υποβληθούν  πρέπει να είναι αυθεντικά και ανέκδοτα και να μην έχουν δοθεί σε άλλα έντυπα για δημοσίευση.
* Οι συμμετοχές στο Διαγωνισμό μπορεί να είναι στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα και θα αξιολογηθούν χωριστά για την κάθε γλώσσα. Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί για κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες και γλώσσες.
* Ανώτατα όρια μήκους: Ποιήματα: 100 στίχοι (γραμμές), Διηγήματα: 2000 λέξεις, Μονόπρακτο: 20-30 λεπτά (διάρκεια). * Για κάθε έργο θα αποστέλλονται τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται.
* Στο κάθε έργο θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, το οποίο πρέπει να είναι το ίδιο για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το ίδιο πρόσωπο.
Σε εσώκλειστο φάκελο θα δίνονται τα ακόλουθα στοιχεία: Τίτλος έργου/έργων που υποβλήθηκαν, ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν υπάρχει.
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο των Πνευματικών Ανθεστηρίων (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2011) και για τα βραβευμένα έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Τα έργα που θα πάρουν το πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Αντίποδες», τεύχος 57, 2011, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των Βραβείων.

*Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα δημοσιευθούν, επίσης, στο περιοδικό «Αντίποδες», τεύχος 57, 2011.
* Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2011.
* Τα υποβληθέντα έργα να στέλνονται ταχυδρομικώς στο όνομα:
Greek-Australian Cultural League
και στη διεύθυνση P.O. Box 4307, Melbourne University, Parkville, Vic., 3052, Australia. P.O. Box 4307, Melbourne University, Parkville, Vic., 3052,
Australia President: Cathy Alexopoulos,
Tel. +61 3 98858715, Mob. 0407887725,
e-mail: cathyalex@hotmail.com
General Secretary: Dimitris Troaditis, Tel.-61394422752-e-mail: troaditisdimitris@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου