Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΗ- 1η ΜΕΡΑ



Επίδαυρος, Πόρτο χέλι

H 3ήμερη εκδρομή της  γ’ τάξης  του 3ου Γυμνάσιου  Γλυφάδας  ξεκίνησε με το ξημέρωμα του Σαββάτου 3 Μαρτίου.
Έγινε συγκέντρωση στις  7:00 το πρωί στο σχολείο και μισή ώρα αργότερα οι μαθητές χαρούμενοι για την πρωτόγνωρη  αυτή εμπειρία αναχώρησαν με προορισμό το Πόρτο Χέλι.
Πρώτη στάση έγινε στο Ισθμό της Κορίνθου εκεί  όλοι  θαυμάσανε  το κομμάτι της  θάλασσας που ενώνει  δυο στεριές αλλά και τα κρουαζιερόπλοια  τα οποία την  διασχίζανε.
Λίγο αργότερα φτάσαμε στην Επίδαυρο ένα μέρος  γεμάτο  αρχαιολογικά ευρήματα. Πιο  συγκεκριμένα θαυμάσαμε  το  αρχαιολογικό μουσείο της Επιδαύρου, εκεί υπήρχαν  πολλά αγαλματίδια με τους  θεούς του Ολύμπου και του Ιπποκράτη.  Η πολύ ευγενική ξεναγός έκανε  ιδιαίτερη αναφορά για τις διακρίσεις  του στον τομέα της ιατρικής  τονίζοντας την προσφορά του. 
Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε  προς το θέατρο  της Επιδαύρου μας, εκεί απέδειξε την πολύ καλή ακουστική του θεάτρου με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Ο ήχος της πτώσης του κέρματος ακουγόταν στην πιο ακραία θέση του θεάτρου. Θαυμάσαμε την καταπληκτική  ακουστική του και  μιλήσαμε για την σημασία που είχε αυτό στην Αρχαία Ελλάδα. Μας μίλησε για μέρη του θεάτρου όπως το κοίλο, τα διαζώματα σκηνή κ.α. Μάλιστα έγινε και ειδική αναφορά  στις μάσκες των ηθοποιών αλλά και στα ρούχα τα  οποία φορούσαν.
Την πνευματική τροφή ακολούθησε στάση στο Λυγουριό για το γεύμα.
Στο ξενοδοχείο φτάσανε στις  16:00, τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια. Ξεκουράστηκαν ή πήγαν βόλτα έτσι ώστε  να γνωρίσουν το Πόρτο-Χέλι.
Το βράδυ διασκεδάσαν και χορέψαν  σε  club της πόλης μέχρι τα μεσάνυχτα. 
Η πρώτη μέρα της 3 ήμερης μόλις  είχε τελειώσει.
 ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου