Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΗ-2η ΜΕΡΑ



ΣΠΕΤΣΕΣ

Το πρωί της δεύτερης ημέρας της  3ήμερης  ξεκίνησε. Οι  μαθητές ήταν ακόμα  πιο  ενθουσιασμένοι από ότι πριν. Πήραν το πρωινό και αμέσως πήγαν σε ένα λιμανάκι  που φαίνονταν απέναντι οι Σπέτσες.
Το ταξίδι με το καραβάκι διήρκεσε λίγα λεπτά, κυριολεκτικά με το που μπήκαμε φτάσαμε στις Σπέτσες.
Εκεί  είχαν  αρκετό χρόνο  μέχρι το απόγευμα ώστε να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν  το νησί .
Κατά κοινή ομολογία οι Σπέτσες ήταν από τα ομορφότερα νησιά που έχουν γνωρίσει. Ωραιότητα που αναδύει από τα   πετρόχτιστα  παραδοσιακά κτήρια που σε μαγεύουν και  σου θυμίζουν την σπουδαία ελληνική παράδοση. Τις παλιές με «προσωπικότητα»  εκκλησίες και τα θαυμαστά φυσικά τοπία. Τα βοτσαλωτά, τα παραδοσιακά πλακάκια για τις αυλές και  τους δρόμους. Είναι βότσαλα της θάλασσας , άσπρα και μαύρα, που τοποθετούνται με τάξη σχηματίζοντας εξαιρετικές παραστάσεις.
Διασχίζοντας τα στενά τόσο πιο πολύ γοητευόσουν από την ανθρώπινη δημιουργία που συνυπάρχει με την φύση.
Πολλά παιδιά κάθισαν στα   τοπικά μαγαζιά και στις καφετέριες. Αρκετοί επίσης  είχαν τη ευκαιρία να πάνε  βόλτα  με μια άμαξα και να τους γίνει ξενάγηση σε όλο το νησί.
Τα γέλια και οι φωνές ευχαρίστησης  των παιδιών ζωντάνευαν ώρα με την ώρα.
Το απόγευμα έγινε η επιστροφή. Άλλοι ξεκουράστηκαν στα δωμάτιά τους και άλλοι έκαναν μια βόλτα στο Πόρτο-Χέλι  έτσι ώστε να μελετήσουν καλύτερα τον τόπο στον οποίο  έμεναν. Πολλοί προτίμησαν  να διασκεδάσουν στους ειδικά διαμορφωμένους  χώρους του ξενοδοχείου (γήπεδα ποδοσφαίρου ,πινγκ-πονγκ, μπάσκετ).
Στις 20:00, μετά το δείπνο, ακολούθησε η βραδινή διασκέδαση που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο bar του ξενοδοχείου. Η πολύ ευχάριστη μουσική συνέβαλλε να περάσουμε υπέροχα, αφού χορέψαμε διασκεδάσαμε και τραγουδήσαμε.
Η βραδιά «έκλεισε» με την τακτοποίηση των αποσκευών μας και την «ειδοποίηση» ότι αύριο επιστρέφουμε…
 ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΚΑ, ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ 

1 σχόλια:

jimaras είπε...

http://www.sport-around-world.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου