Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΗ-3η ΜΕΡΑ



Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Δυστυχώς αυτή η μέρα ξημέρωσε, η τελευταία. Τα παιδιά άρχιζαν να μαζεύουν σιγά- σιγά τα πράγματά τους. Στις 10.00 ξεκίνησαν  με προορισμό  την Αθήνα.
 Η  πρώτη στάση  έγινε στο Ναύπλιο. Περιηγήθηκαν την πόλη απολαμβάνοντας την γραφικότητάς της. Από μακριά θαύμασαν το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, τα φρούρια- μνημεία του Ναυπλίου.
Δυστυχώς κατά την αναχώρησή από το Ναύπλιο άρχισε να βρέχει, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά την ξενάγησή  στο χώρο των Μυκηνών. Αρχικά λόγω του άσχημου καιρού η ξεναγός  είπε λίγα λόγια για την ιστορία της περιοχής μέσα στο πούλμαν.
Οι Μυκήνες είναι πατρίδα της οικογένειας   του Ατρέα (ο οποίος ήταν πατέρας του Μενελάου και του Αγαμέμνονα),  μιλήσανε για τα Κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών   τα οποία είναι τα αρχαιότερα   και διατηρούνται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση.  Επίσης  μάθανε για τον  Ερρίκο Σλήμαν  ο οποίος έκανε τις πρώτες ανασκαφές σε αυτόν τον τόπο. 
 Στη συνέχεια επισκεφτήκανε τον τάφο του Αγαμέμνονα. Θαυμάσανε  από κοντά τον θολωτό  τάφο του και μιλήσανε  για  την ζωή του με βάση τα λεγόμενα του Ομήρου.
Η πορεία προς Γλυφάδα συνεχίστηκε. Τα παιδιά τραγουδούσαν σε όλη την διαδρομή και τα γέλια δεν σταματούσαν. Ώρα με την ώρα η χαρά μας γι αυτή την εκδρομή που είχαμε ζήσει δυνάμωνε.
 Στις 8:00 μμ φτάσανε στην πόλη μας . Τα παιδιά ήταν χαρούμενα είχανε τόσα πράγματα να διηγηθούν αλλά δεν ήθελαν να τελειώσει  αυτή η εκδρομή. Ήταν μία ωραία εκδρομή που άφησε στους μαθητές όμορφες εντυπώσεις και εμπειρίες.
  ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου