Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ


 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821



Την Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Η γιορτή ξεκίνησε με ποιήματα και κείμενα, τα οποία διάβαζαν οι μαθητές και αναφέρονταν στα σπουδαία γεγονότα που έγιναν απ’ την μεριά των Ελλήνων για να κερδίσουν την ελευθερία τους, έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συμμετοχή των γυναικών στην Εθνική Παλιγγενεσία.
Παράλληλα με τις αφηγήσεις υπήρχε προβολή της εικονογραφημένης ιστορίας, εικαστικές αναπαραστάσεις αγωνιστών και μαχών. Πραγματοποιήθηκε επιτυχημένος συνδυασμός ήχου και εικόνας.
Στη διάρκεια της γιορτής η χορωδία απέδωσε άριστα τραγούδια που σχετίζονται με το ’21 (Βόσπορος, Άκρα του τάφου σιωπή) . Τα τραγούδια συντόνιζε ο καθηγητής (της μουσικής) Αναστάσιος Σταμάτογλου ο οποίος παράλληλα τα συνόδευε με το αρμόνιο, ο καθηγητής Βασίλειος Κοντός με ηλεκτρική κιθάρα και ο μαθητής Μάνος Βεκράκης με κιθάρα.
 Το τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό μέρος της γιορτής ήταν οι παραδοσιακοί χοροί,  που γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους και  γέννησαν αισθήματα  χαράς. Οι θεατές  συμμετείχαν χτυπώντας  παλαμάκια στον ρυθμό του κάθε χορού.
Πλήρης γιορτή που οφείλεται στις προσπάθειες των παιδιών αλλά και στον σχεδιασμό και συντονισμό των καθηγητριών Αικατερίνας Δοκοπούλου, Μαρίας Κούβελα και Μαριέττας  Στρουμπή.
Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και με αυτόν τον τρόπο ανταμείφτηκαν όλοι όσοι δούλεψαν για αυτή τη γιορτή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ- ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου