Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ



Ποδηλατάδα στις Γειτονιές της Γλυφάδας

«Βόλτα με Ποδήλατο στις Γειτονιές της Γλυφάδας» διοργανώνει την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 12.00 το πρωί, ο αθλητικός τομέας (Κ.Α.Π.ΠΑ.) του Δήμου,  θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι το ποδήλατο μπορεί να μπει στη ζωή μας και να αποτελέσει καθημερινό εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. 
Η ποδηλατάδα με διαδρομή 17 χλμ έχει σχεδιαστεί, ώστε να συνδυάζει την ομορφιά της κάτω Γλυφάδας με την τέρψη και τη θέα της Άνω Γλυφάδας. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην οδό Αλ.Παναγούλη 2, Νότια πλευρά του Γκολφ.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη του Γ. Αμυρά.  Στους συμμετέχοντες θα κληρωθούν κράνη και φώτα νυκτός ποδηλάτου.Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από τον τομέα Αθλητισμού του Δήμου μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου εγγράφως ή με email (t.gounaridis@glyfada.gr και m.eleftheriadou@glyfada.gr) ή μια ώρα πριν την ποδηλατάδα  στην Γραμματεία της διοργάνωσης, ώστε να είναι έγκυρη η συμμετοχή. 
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο: 210 96021300


ΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης αποκλειστικά η COSMOTE διοργανώνει το πρόγραμμα «Μάθε να κάνεις Ποδήλατο», όπου σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα ποδηλάτου, ομάδα εκπαιδευτών με εμπειρία στο χώρο του ποδηλάτου (αθλητές, γυμναστές) θα εκπαιδεύουν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών ως προς τις βασικές αρχές ασφαλούς κίνησης με το ποδήλατο.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει δύο βασικά στάδια:
 1.  Θεωρητικά μαθήματα για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας (χρήση κράνους, βασικά σήματα κυκλοφορίας, σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας).
2.  Πρακτικά μαθήματα που αποσκοπούν στην εξοικείωση του παιδιού με το ποδήλατο. Οι εκπαιδευτές, παρέχοντας τη βασική υποστήριξη σε κάθε παιδί ξεχωριστά, το βοηθά να κάνει τις πρώτες του «πεταλιές» χωρίς βοηθητικές ρόδες και να αισθανθεί την ασφάλεια και τη χαρά που μια βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να δώσει.
 Στο τέλος του κάθε μαθήματος το παιδί επιβραβεύεται για τη συμμετοχή του με  «Δίπλωμα ποδηλάτη».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου