Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010


ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της έκτης τάξης του δημοτικού, περνούσαμε έξω από το 3ο γυμνάσιο Γλυφάδας. Η εικόνα που αντικρύζαμε ήταν απαίσια, αφού ήταν ένα κακοβαμμένο με μελαγχολικό λαχανί χρώμα παλιό κτίριο.
Κάποια μέρα λοιπόν ένα χαρτί έφτασε στο δημοτικό, στο οποίο έπρεπε να διαλέξουμε το γυμνάσιο στο οποίο θα συνεχίζαμε τη σχολική μας πορεία. Με δυσκολία αποφασίσαμε να φοιτήσουμε στο 3ο γυμνάσιο.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, είμαστε στην τρίτη γυμνασίου, ώσπου ένα πρωινό, καθώς μπαίναμε στο προαύλιο του σχολείου είδαμε κάτι το διαφορετικό. Τριγύρω είχαν τοποθετηθεί σκαλωσιές πάνω στις οποίες ελαιοχρωματιστές έβαφαν τους τοίχους. Το 3ο γυμνάσιο μέρα με τη μέρα μεταμορφωνόταν σε ένα υπέροχο κτίριο με σχεδόν σομόν χρώμα, καθώς και λίγο μπλε electric στους δοκούς. Ποτέ δεν το είχαμε φανταστεί έτσι! Η δουλειά των ελαιοχρωματιστών συνεχιζόταν για εβδομάδες, ώσπου κάποια μέρα έφτασε στο τέλος της. Ο νέος χρόνος το βρήκε με φρεσκοβαμμένες όλες τις εξωτερικές επιφάνειες, τοίχους και κάγκελα. Τα μέρη των δοκών που εξείχαν έγιναν επικλινή και τα περιστέρια έχασαν το χώρο τους και μείς τις κουτσουλιές τους. Τα περιστέρια δεν έφυγαν, απλά τώρα συνυπάρχουμε χωρίς προβλήματα!


Κατά τη γνώμη μας το χρώμα του γυμνασίου, όπως και του λυκείου είναι εξαίσιο. Σε κάποια παιδιά όμως δεν πολυαρέσει, αφού λένε ότι είναι κάπως κοριτσίστικο και έντονο. Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει τα γούστα του, αλλά η εξωτερική εμφάνιση του σχολείου μας ανεξαρτήτως χρώματος έγινε καλύτερη από πριν.


Δυστυχώς κάποια παιδιά δε σεβάστηκαν τη σκληρή δουλειά των ελαιοχρωματιστών και ξαναγέμισαν τους τοίχους με graffiti....Eίμαστε υπερ του graffiti, αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι όμορφο για όλους τους τοίχους. Θα μπορούσαν να πάρουν άδεια για να κάνουν graffiti σε ένα συγκεκριμένο τοίχο, τον οποίο όλοι θα θαυμάζαμε.



Τέλος είμαστε πολύ χαρούμενες για το ανανεωμένο μας σχολείο και η εντύπωσή μας γι' αυτό άλλαξε. Τώρα πια οι αναμνήσεις μας θα έχουν χρώμα!!!...


Στρατή Αφροδίτη-Χατσατουριάν Θεώνη



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι τελοιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

na kanete ena keimeno gia ta grafiti!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου