Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010


«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ»…
Η τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων τα είχε «όλα»: εκκλησιασμό, μάθημα και γιορτινή εκδήλωση.
Η πρωινή συγκέντρωση έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα. Η πλειοψηφία των μαθητών παρακολούθησε την θεία Λειτουργία, ενώ πολλοί μαθητές έλαβαν την Θεία Κοινωνία.
Στο σχολείο έγινε μια ώρα μάθημα, το οποίο «έφυγε» από την καθημερινότητα των άλλων ημερών. Οι καθηγητές δεν εξέτασαν και στην διδασκαλία υπήρξε έντονη η συμμετοχή των μαθητών αφού δεν πίεζε η ύλη και αυτή τον χρόνο. Περίσσεψε ακόμα και χρόνος για ουσιαστική επικοινωνία μαθητών καθηγητών, που τις άλλες μέρες αν γίνει είναι μονόλογος του «πώς να γίνουμε καλά παιδιά».
Μακάρι να γίνεται και καθημερινά το μάθημα Χριστουγεννιάτικο…!
Οι επόμενες ώρες ήταν γιορτινές. Παραμείναμε στην τάξη κυριολεκτικά σε ήρεμη κατάσταση. Ο «αποχωρισμός» των 15 ημερών, η έλλειψη πίεσης, η χαλαρότητα μας, μας επέτρεψε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Να συζητήσουμε!
Περιμέναμε τον Άγιο Βασίλη! Στην πραγματικότητα τον Αλέξανδρο με την αγιοβασιλιάτικη στολή. Θα μας έφερνε τα δώρα του Συλλόγου Γονέων. Ένα αναμνηστικό δώρο στον καθένα για τις Άγιες μέρες που ακολουθούν.
Αυτοσχέδια χορωδία εξοπλισμένη με κόκκινους σκούφους , τρίγωνα και κουμπαρά έψαλε τα κάλαντα σε κάθε τάξη, στους καθηγητές και στην διευθύντρια.
Συγκεντρωθήκαμε στη συνέχεια στο προαύλιο. Όλοι σε μικρές ομάδες από κάθε τάξη και τμήμα. Λέγαμε τα δικά μας.
 
Σιγά-σιγά οι παρέες έφευγαν από το σχολείο. Το γυμνάσιο ερήμωσε, οι διακοπές άρχισαν…
Καλή αντάμωση, του χρόνου στις οκτώ… του Γενάρη!!!





1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

cn mlkc vghka

Δημοσίευση σχολίου