Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

UNICEF



ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ




Η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών. Συμμετέχει, όποιος επιθυμεί, στέλνοντας μια ψηφιακή φωτογραφία που έχει τραβήξει με οποιοδήποτε τρόπο - ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο κ.λπ. Η φωτογραφία, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από ένα μικρό επεξηγητικό κείμενο, στέλνεται μαζί με τα στοιχεία του στην ιστοσελίδα: http://www.worldphotographyawards.org/unicef.

Οι φωτογραφίες πρέπει να απεικονίζουν ένα από τα πέντε θεμελιώδη δικαιώματα ενός παιδιού. Το δικαίωμα στην επιβίωση, την εκπαίδευση, την υγεία, την προστασία από την κακοποίηση  (κακομεταχείριση και εκμετάλλευση) και το δικαίωμα στη συμμετοχή, δηλαδή το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή των παιδιών.

Οι έξι καλύτεροι που θα επιλεγούν από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν στις Κάννες αλλά και στην Αιθιοπία. Στις Κάννες θα είναι προσκεκλημένοι του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας τον Απρίλιο, ενώ το καλοκαίρι του 2010 θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εργαστήριο φωτογραφίας που θα δημιουργήσει στην Αιθιοπία ο Φωτογράφος Ρεζά.

Τελευταία προθεσμία για την αποστολή των φωτογραφιών είναι τα μεσάνυκτα της 28ης Φεβρουαρίου 2010.

Στον διαγωνισμό αυτό μπορουν  να συμμετέχουν και οι ενήληκες ως ξεχωριστή κατηγορία με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τα παιδιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου