Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

προσωπική μαρτυρία



ΠΑΣΧΟΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Στο παγκόσμιο ημερολόγιο του 2009, πολλά είναι τα γεγονότα που γράφτηκαν στις σελίδες του και θα μείνουν για πάντα στην ιστορία. Ένα όμως ξεχωρίζει, αφού κανένα άλλο δεν προκάλεσε τόσο σύγχυση όσο αυτό.

Πρώτο θέμα σε όλες τις εφημερίδες, στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ειδήσεις και εκπομπές, στις διαφημίσεις, καθώς και στις καθημερινές συζυτήσεις των πολιτών, είναι ο νέος ιός Η1Ν1, γνωστός σε όλους ως γρίπη των χοίρων.

Ένα πρωινό του Νοεμβρίου αρρώστησα και για τέσσερις ημέρες με κατέκλυζαν συμπτώματα υψηλού πυρετού, βήχα, πονοκέφαλου, ζάλης και δύσπνοιας, Ο πυρετός ακόμη και με αντιπυρετικά δεν κατέβαινε και αισθανόμουν εξαντλημένη ύστερα από εξετάσεις αποδείχτηκε ότι έπασχα από τη νέα γρίπη και από λευκοπενία, δηλαδή τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, (το ανοσοποποιητικό μου σύστημα) ήταν υπερβολικά χαμηλά. Λόγω των παραπάνω και του ιστορικού άσθματος νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες και έπειτα παρέμεινα στο σπίτι για μία εβδομάδα, ώσπου να συνέλθω.

Όταν πρωτοέμαθα ότι είχα τον Η1Ν1, αισθάνθηκα μπερδεμένη και δυσκολεύτηκα να το πιστέψω, διότι επηρεασμένη από τα Μ.Μ.Ε., νόμιζα ότι η νέα γρίπη ήταν κάτι το τρομερό και φοβερό και προσευχόμουν να μείνει μακριά από εμένα. Να όμως που την πέρασα και απέκτησα και αντισώματα. Την πέρασα όμως αρκετά βαριά και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να ανέβουν τα λευκά αιμοσφαίρια και να συνέλθω πραγματικά. Μέσα σ'αυτό το διάστημα μου έλειψαν πολύ οι καθημερινές μου ασχολίες, μα κατάλαβα πως η υγεία προέχει.

Μετά από αυτή την εμπειρία, κατανόησα πολλά πράγματα γι'αυτή τη γρίπη. Λοιπόν ο Η1Ν1 είναι μία γρίπη όπως όλες οι άλλες, μόνο που εξαπλώνεται πολύ γρηγορότερα και σε "χτυπάει" στο αδύνατο σημείο του οργανισμού σου. Γι'αυτό τα άτομα που έχουν άλλα προβλήματα, όπως αναπνευστικά και καρδιακά, αν κολλήσουν αυτή τη γρίπη θα την περάσουν πιο βαριά από τους άλλους και σε ελάχιστες περιπτώσεις καταλήγουν στο θάνατο.

Κατά τη γνώμη μου όμως δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε και να αναστατώνεστε. Λόγω εμπειρίας σας συνιστώ να παραμείνετε ήρεμοι και αν κολλήσετε δε χάλασε κι ο κόσμος. Απλά να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Με υπομονή, όλα θα πάνε καλά. Οι γρίπες υπήρχαν πάντα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε αναμεσά τους!
 Στρατή Αφροδίτη






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

axou.mwreee.mikri.mu...
polu.wraio.t.arthro.c..:)

Δημοσίευση σχολίου