Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

UNICEF ΕΛΛΑΔΑΣ



ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ

Η UNICEF πρόσφερε άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις μητέρες της Αϊτής που επλήγησαν στις 12 Ιανουαρίου από τον καταστροφικό σεισμό. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μεταξύ των πρώτων εφοδίων που παραδόθηκαν ήταν νερό, είδη υγιεινής, θεραπευτικές τροφές, φάρμακα, ιατρικός εξοπλισμός, προσωρινά καταλύματα και άλλα απαραίτητα είδη στις οικογένειες και τα παιδιά.
Η κατάσταση των παιδιών και των γυναικών στην Αϊτή ήταν ήδη εξαιρετικά δυσχερής και πριν το πλήγμα του φονικού σεισμού. Η Αϊτή είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον πλανήτη και αγωνίζεται να ανακάμψει μετά από πολλά χρόνια βίας, ανασφάλειας, κακοδιοίκησης, αλλά και αλλεπάλληλων μεγάλων φυσικών καταστροφών. Μόνο ο ένας στους 50 κατοίκους της έχει σταθερή εργασία. Τα τέσσερα στα δέκα παιδιά ζουν σε σπίτια με χωμάτινο δάπεδο ή σε συνθήκες συνωστισμού με πάνω από πέντε άτομα σε κάθε δωμάτιο και το 46% του πληθυσμού είναι κάτω των 18 ετών.
Η UNICEF θα προσφέρει επίσης υλικοτεχνική βοήθεια και προσωπικό ώστε να προστατευθούν τα παιδιά, που είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε τέτοιες φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν χωρισθεί από τις οικογένειές τους και μπορεί να πέσουν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης.

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF απευθύνει έκκληση για την παροχή βοήθειας στα παιδιά της Αϊτής. Δωρεές γίνονται δεκτές στο λογαριασμό 169/480021-48 της Εθνικής Τράπεζας  ή και μέσα από το www.unicef.gr

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της UNICEF στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές. Φροντίζει, για περισσότερο από 60 χρόνια , για την υγεία, την εκπαίδευση, τη διατροφή και την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκπληκτικο υλικο εντυπωσιακες φωτογραφιες!!!!!!!!!!!!! NIKH LITOY

Ανώνυμος είπε...

αυτο το θεμα ειναι πολυ συγκινητικο...και οι φωτογραφιες σε ωθουν να θες να βοηθησεις τετοιους αωθρωπους που χανονται καθημερινα..!! Αυτοι οι ανθρωποι αξιζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που παιρνουν ολες αυτες τις αντιξοοες συνθηκες...αθτοι οι ανθρωποι αξιζουν μπραβο και οχι οι διασημοι που βγαινουν καθημερινα στις τηλεορασεις...!!!!!ΜΠΡΑΒΟ λοιπον..!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

περνουν***

Δημοσίευση σχολίου