Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ




για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνα διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό  κειμένου, ζωγραφικής και φωτογραφίας,   με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χρόνων από την διεξαγωγή της Μάχης του Μαραθώνα το 490 π.Χ, που σηματοδότησε την εξέλιξη του πολιτισμού της κλασικής αρχαιότητας, αλλά και του μετέπειτα δυτικού πολιτισμού.
Ειδικότερα για τους μαθητές του Γυμνασίου:
α. Στον διαγωνισμό κειμένου να γράψουν ένα άρθρο (χειρόγραφο ευανάγνωστο ή κείμενο τυπωμένο σε ηλεκτρονική μορφή) για να δημοσιευτεί στον τύπο με θέμα «Η Μάχη του Μαραθώνα 490 π.Χ., αγώνας για τη Δημοκρατία» (έως 600 λέξεις).  
Β. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας – ζωγραφικής έχει το θέμα: «Η Μάχη του Μαραθώνα 490 π.Χ. και ο μαραθώνιος δρόμος». Οι διαστάσεις των δημιουργημάτων να μην υπερβαίνουν τα 30x40 εκ.(Α3).
Οι συμμετοχές να αποσταλούν έως τις 22 Μαρτίου, σε κλειστό φάκελο με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση) και με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό κειμένου ή ζωγραφικής ή φωτογραφίας»(ανάλογα που λαμβάνει μέρος),  στη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, Οινόης 6, 19007 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ.
Οι νικητές του κάθε διαγωνισμού θα λάβουν ως βραβείο το Λευκωματικό τόμο «Μαραθών», επετειακό μετάλλιο περιορισμένης κοπής των 2500 χρόνων του Δήμου Μαραθώνα και τιμητικό δίπλωμα (πάπυρος).
Περισσότερες πληροφορίες στο Δήμο Μαραθώνα τηλ.:2294067777

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου