Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2008-2010


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε με ένα σύντομο απολογισμό των όσων έγιναν (και αυτών που δεν έγιναν).
Οι δραστηριότητες και τα θέματα που μπήκαν σε προτεραιότητα ήσαν τα παρακάτω:


• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Έγιναν παραστάσεις στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο (και με την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Γλυφάδας) για το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών του Γυμνασίου προς και από τον χώρο του Γυμνασίου. Λόγω παλαιότητας, αποσύρθηκαν τα υπάρχοντα λεωφορεία. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αγοραστούν καινούργια λεωφορεία. Η απόφαση δεν έχει ακόμη εκτελεστεί.

• ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ: Αρχικά, έγινε προσπάθεια για συμμέτοχή εθελοντών. Δεν ήταν επιτυχής. Στην συνέχεια , ασκήθηκε πίεση στον Δήμο ώστε να αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία αυτό το έργο. Δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αιτιολογικό: Ο χώρος του Γυμνασίου δεν ανήκει στον Δήμο Γλυφάδας, αλλά στον Δήμο Αργυρούπολης. Η Τροχαία Αργυρούπολης δεν μπορεί να διαθέσει σε τακτική βάση Τροχονόμους, πρωί –μεσημέρι.

• ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ: Έγιναν συζητήσεις με τον Δήμαρχο, οποίος αρχικά δέχθηκε να παραχωρήσει χώρο για την κατασκευή της στον κόμβο Γούναρη-Γεννηματά. Το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Πολεοδομία ενημέρωσαν ότι δεν είναι δυνατή η κατασκευή πεζογέφυρας λόγω έλλειψης του απαραίτητου για την κατασκευή χώρου. Ας συνυπολογιστεί και το γεγο-νός ότι υπάρχει ακόμη ασάφεια ως προς την ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτιριακό συγκρότημα, σχετικά με την κατασκευή της προέκτασης του περιφερειακού του Υμηττού και του κόμβου που προβλέπεται να κατά- σκευαστεί.

• ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ: Το 2008, δόθηκαν στον Δήμο Γλυφάδας 2.000.000 € για την συντήρηση των παλαιών σχολικών κτιρίων του Δήμου. Έγιναν κάποιες επισκευές όπως, αλλαγή παράθυρων, εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου, ανανέωση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, βελτίωση του δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Εκκρεμεί η κατασκευή στεγάστρου, για το οποίο περιμένουμε τον Δήμο Γλυφάδας από πέρυσι να το τοποθετήσει.

• ΘΕΡΜΑΝΣΗ: Δεν έχει δημιουργηθεί θέμα πληρωμής από πλευράς των γονέων( ή συμμετοχής τους) για το πετρέλαιο θέρμανσης του σχολείου.

• ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Έχουν ατονήσει πλήρως οι ομάδες χορού και ποδοσφαίρου του Γυμνασίου, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Λειτουργεί μόνο η θεατρική ομάδα η οποία στο τέλος της σχολικής χρονιάς δίνει μια παράσταση στο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

• ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Προσπάθεια του Συλλόγου ήταν και είναι η ύπαρξη συνεργασίας και επικοινωνίας με τον εκάστοτε Διευθυντή του Σχολείου και με τον Σύλλογο των καθηγητών. Έγινε (και γίνεται) προσπάθεια για την επίλυση τυχόν προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται στις σχέσεις καθηγητών-μαθητών μέσα από διάλογο. Γενικά, δεν παρατηρήθηκαν πολλά σημαντικά προβλήματα. Ελλείψεις βιβλίων στην αρχή της χρονιάς υπάρχουν ελάχιστες, λύση δίνεται γρήγορα. Ελλείψεις σε καθηγητές δεν υπήρξαν. Μόνο στην φετινή χρονιά, υπήρξε έλλειψη σε καθηγητή Γαλλικών. Η συμμετοχή μας στην Σχολική Επιτροπή μας επιτρέπει να είμαστε κοντά και να γνωρίζουμε τις ανάγκες του Σχολείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου