Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΓΟΝΕΙΣ Α' ΤΑΞΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Οι γονείς των μαθητών της Α' τάξης, η πλειονότητα τους, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Τους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία καθηγητών και η διεύθυνση του σχολείου. 
Ο νέος διευθυντής Κωνσταντίνος Καλός έλαβε  πρώτος τον λόγο εστιάζοντας στα θέματα συμπεριφοράς των παιδιών που λύνονται  με την συνεχή επικοινωνία  των γονέων με το σχολείο. Τακτική που αποτρέπει τις ακραίες συμπεριφορές μαθητών που ευδοκιμούν στις μέρες μας. Ενημέρωσε για την πορεία της ψηφιακής τάξης στα τμήματα της Β' τάξης που προχωρά με υψηλή ταχύτητα υλοποίησης του έργου.
Ο υποδιευθυντής Βασίλειος Κοντός ενημέρωσε για τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν τις απουσίες (η ιστοσελίδα θα δημοσιεύσει το σχετικό έγγραφο που διανεμήθηκε). Παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του σχολείου τόσο στην υποδομή και τον εξοπλισμό όσο και στο διδακτικό προσωπικό με πιστοποιήσεις που στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία . Ζήτησε από τους γονείς να έχουν υπομονή και επικοινωνία με τα παιδιά τους για να έχουν θετική συμβολή στην εφηβική πορεία τους.
Η καθηγήτρια Αρετή Μήτσιου επεσήμανε την υγιεινή των μαθητών ιδιαίτερα μετά τη γυμναστική και πως επηρεάζει θετικά την συμπεριφορά των παιδιών η συνεχής επικοινωνία των γονιών με το σχολείο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων Σπύρος Δούκας τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των γονέων στα σχολικά δρώμενα, ρόλος θεσμοθετημένος, που συμβάλλει στην θετική λειτουργία του σχολείου. Η συγκροτημένη παρέμβαση των γονέων επιτυγχάνεται όταν υπάρχει επικοινωνία με τον σύλλογο αλλά και συμμετοχή στις αρχαιρεσίες τόσο ως ψηφοφόρων όσο και στην στελέχωση των θέσεων της Διοίκησης, όπου ο εθελοντισμός βρίσκει άριστη εφαρμογή!
Η συμμετοχή των γονέων με τις ερωτήσεις που απεύθυναν κυρίως προς τους εισηγητές  ήταν η απόδειξη για το ενδιαφέρον τους για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και κατ' επέκταση στα παιδιά τους, τους αποδέκτες της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ενδιαφέρον που συνεχίστηκε και εκτός αίθουσας στο προαύλιο όπου σχηματίστηκαν "πηγαδάκια" γονέων και εκπαιδευτικών!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου