Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δίκτυο προστασίας του παιδιού

Με το σύνθημα «Έλα μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα», το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκινά -σύμφωνα με ανακοίνωσή του- από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, την προσπάθειά του να οργανώσει Δίκτυο για την προστασία του παιδιού.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ), αποστολή του οποίου είναι η δημιουργία του Δικτύου για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, κυρίως μέσω της συγκρότησης ή της ανασυγκρότησης των Εταιριών Προστασίας Ανηλίκων και της παρακολούθησης του έργου τους.
Παράλληλα, με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, τα οποία μεταδίδονται από σήμερα,  καλούνται υπηρεσίες του Δημοσίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με τους ανήλικους παραβάτες και τους ανήλικους σε κίνδυνο, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ή ομάδες νέων να συμμετέχουν στις ιδρυτικές συνεδριάσεις του Δικτύου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους του ΚΕΣΑΘΕΑ στα τηλέφωνα 2310-379171, 364,378 ή να στείλουν μήνυμα με μια απλή δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση kesathea@justice.gr.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης του ΚΕΣΑΘΕΑ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι «οι επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση του Δικτύου προστασίας των παιδιών είναι άξιοι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επικοινωνίας και έχουν επιφορτιστεί με το έργο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να σχεδιάσουν και να συντονίσουν την κοινή εθνική προσπάθεια».
Ακόμη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΕΣΑΘΕΑ θα εισηγείται μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα οργανώνει τον εθελοντισμό στη στήριξη των ανηλίκων και θα τηρεί στατιστικά στοιχεία.
Η UNICEF το 2006 υπολόγισε ότι κάθε χρόνο 45.000 παιδιά στην Ελλάδα πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου