Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ



                   ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ

Για δεύτερη φορά, επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η η εκπαιδευτικός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρώην υπεύθυνη προγραμμάτων της Δ' διεύθυνσης Ευτυχία Νικολακοπούλου για την συνέχιση των μαθημάτων με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας γύρω από την έννοια της δημοσιογραφίας.
Μίλησε για το πως πρέπει να φτιάχνεται ένας τίτλος για προσελκύσουμε τον αναγνώστη να διαβάσει το κείμενό μας. Στην συνέχεια ανάλυσε τις λέξεις και φράσεις που πρέπει να βάζουμε στον τίτλο για να είναι επιτυχημένος. Μάθανε, επίσης ότι δεν πρέπει να βάζουμε ρήμα στο τέλος του τίτλου αλλά στην αρχή και ότι άμα δεν είναι αναγκαίο, καλύτερα να μην το χρησιμοποιούμε καθόλου, όπως και να αποφεύγουμε τα αποσωποιητικά. Οι τίτλοι πρέπει να είναι μικροί σε έκταση και συνήθως με παχιά γραμματοσειρά για να φαίνονται τα γράμματα.

Έδειξε μερικά παραδείγματα τίτλων από εφημερίδες για να δούμε στην πράξη όλα αυτά που είχαμε αναλύσει πιο πριν. Στο τέλος του μαθήματος είπε ότι χάρηκε πολύ που μας ξαναείδε και ότι ελπίζει να ξαναέχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μάθημα μαζί! 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου