Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖOΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



ΗΛΙΟΣ , ΑΕΡΑΣ , ΝΕΡΟ 


Το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισκέφτηκε η περιβαλλοντική και δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας την Τετάρτη 28 Μαρτίου. Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα με θέμα την ενέργεια σε σχέση με τους φυσικούς πόρους και τους τρόπους εκμετάλλευσής τους.
Στην αρχή τους ζητήθηκε να γράψουν σε ένα χαρτάκι ό,τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν την λέξη ενέργεια. Παρακολούθησαν στη συνέχεια, ένα μικρό βίντεο σχετικά με την κυριότερη πηγή, τον ήλιο, που προσφέρει ενέργεια στον πλανήτη μας. Ακολούθησε συζήτηση για τις ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με παραστατικό τρόπο.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά και να ανακαλύψουν πολλές πληροφορίες για το πώς συνδέεται η χώρα μας με όλες αυτές τις ενέργειες και πώς μπορεί να συμβάλλει τελικά στην προστασία του πλανήτη. Χωρίστηκαν σε ομάδες και η καθεμία ομάδα ήταν μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και έπρεπε να βρουν πληροφορίες για αυτήν στους υπολογιστές και σε κάποιους κύβους που υπήρχαν δίπλα τους και να απαντήσουν σε κάποια ερωτήματα και να το παρουσιάσουνε στους υπόλοιπους. Τέλος η θεωρία έγινε πράξη με την επίτευξη μερικών πειραμάτων.
Τα παιδιά επέστρεψαν από την υπέροχη εκπαιδευτική εκδρομή στο σχολείο χαρούμενα και  εντυπωσιασμένα. Ήταν πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα…


ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου