Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

EURES



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας, τις επιπτώσεις της τις αντιλαμβάνονται πιο έντονα οι απλοί πολίτες. Πλήττονται ιδιαίτερα οι μεροκαματιάρηδες, οι υπάλληλοι, οι μικροεπιχειρηματίες και οι μικροεπαγγελματίες. Δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται κυρίως οι γονείς των μαθητών του σχολείου μας. Η ζωή με επάρκεια που ζούσαν κάποιοι γονείς μετατράπηκε απότομα σε φτώχεια. Η υπερηφάνεια που τους διέπει, προσπαθούν να αποκρύψουν όσο είναι δυνατόν, την αρνητική κατάσταση που έχουν περιέλθει. Η απόγνωση αυτή μπορεί να τους οδηγήσει σε λάθος δρόμους. Να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της οικογένειας όταν το επόμενο βήμα έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.
Η ξενιτιά, η αναζήτηση εργασίας σε άλλο τόπο, δεν είναι εύκολη και ρόδινη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει ένα φορέα ώστε η αναζήτηση εργασία σε άλλο κράτος μέλος της να γίνει οργανωμένα. Η υπηρεσία ονομάζεται EURES.

Σε τι μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η πύλη EURES; 

Μέσω της πύλης EURES έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, σε δυνατότητες αναζήτησης εργασίας καθώς και σε ένα δίκτυο με περισσότερους από 800 συμβούλους EURES οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Για παράδειγμα...
Επιλέγοντας "Αναζήτηση εργασίας" έχετε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε κενές θέσεις εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, μέσω δωρεάν εγγραφής στο "My EURES" για άτομα που αναζητούν εργασία, μπορείτε να συντάξετε το βιογραφικό σας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση τόσο εγγεγραμμένοι εργοδότες όσο και σύμβουλοι του EURES που βοηθούν τους εργοδότες να βρίσκουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Μέσω του τμήματος "Διαβίωση και Εργασία", έχετε τη δυνατότητα να προετοιμαστείτε καλά και να ενημερωθείτε σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης και τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σε άλλες χώρες του ΕΟΧ (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν) και την Ελβετία .
Κάνοντας κλικ στην επιλογή "Επικοινωνία με σύμβουλο του EURES" ή απευθυνόμενοι στο τοπικό ή περιφερειακό γραφείο απασχόλησης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία πληροφόρησης για πολλά πρακτικά, νομικά και διοικητικά θέματα που αφορούν την εξεύρεση και την αποδοχή θέσης εργασίας στο εξωτερικό.
Εάν επιθυμείτε να μάθετε τα πρακτικά βήματα στα οποία πρέπει να προβείτε για να βρείτε εργασία και να μετεγκατασταθείτε στο εξωτερικό, συμβουλευθείτε τους καταλόγους ενεργειών που βρίσκονται στην ιστοσελίδα "Είσαι απόφοιτος;". Εκεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, από αναζητήσεις εργασίας έως στοιχεία σχετικά με την εγκατάσταση σε μια ξένη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες (είναι στα Ελληνικά) στην διεύθυνση: http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=el&acro=job%E2%8C%A9=el&catId=52&parentId=0&langChanged=true
Τηλεφωνικώς, καλέστε τον αριθμό χωρίς χρέωση: 00800 3222112  
Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με την υπηρεσία υποστήριξης μέσω chat, μέσω ζωντανής κλήσης με Flash ή μέσω Skype (δωρεάν). Υπάρχει άμεση σύνδεση από την σελίδα επικοινωνίας του EURES. Στην ίδια σελίδα υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή επισκεψιμότητα!

Δημοσίευση σχολίου