Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1972


ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ


Στιγμιότυπο από την περιφορά του επιταφίου του Αγίου Κωνσταντίνου το 1972, πριν 40 χρόνια. Εφημέριος του ναού ο δημοφιλής παπά- Μάρκος (Πουλίδης), από το αρχείο του οποίου προέρχεται  και η φωτογραφία.
Ο παπα-Μάρκος πριν γίνει ιερέας εργαζόταν ως φωτορεπόρτερ, τέχνη που διδάχθηκε από τον πατέρα του Πέτρο, που υπήρξε κορυφαίος και από τους πρώτους Έλληνες φωτορεπόρτερ. 
ΥΓ. Η ιστοσελίδα προσκαλεί όσους διαθέτουν παλαιό φωτογραφικό (και όχι μόνο) υλικό από το σχολείο, την Τερψιθέα και την Γλυφάδα γενικότερα να μας το δανείσουν, για να το δημοσιεύσουμε. Να γνωρίσουμε και να συνθέσουμε την τοπική μας ιστορία.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καπου εκει γυρω απο τον επιταφιο που παρουσιαζετε βρισκομαι κι εγω ως παπαδακι....ο παπαμαρκος εκεινα τα χρονια μαζευε πολλα παιδια στο ιερο...ηταν μια καταπληκτικη εμπειρια...μπορω να σας γραψω πολλα για εκεινη την περιοδο και γενικοτερα....

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ είπε...

Περιμένουμε τις αναμνήσεις σας για την Γλυφάδα των παιδικών σας χρόνων. Μας ενδιαφέρουν και οι φωτογραφικές αναμνήσεις σας συμπληρωμένες με κείμενο που να περιγράφει τα στοιχεία που συμπληρώνουν την απεικόνιση.
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή στο τηλέφωνο του σχολείου.

Ανώνυμος είπε...

θα ηταν ενδιαφερον να σας εστελνα καποιες φωτογραφιες....αλλα δεν ξερω αν μπορω να τις εκτυπωσω ή αντιγραψω με καποιο τροπο....κατι που ισως δοκιμασω ειναι να φτιαξω ενα βιντεακι με μια αφηγηση και παραλληλη παρουσιαση φωτογραφιων...και να σας το στειλω....και το πιο extreme θα ηταν να σας τα παρουσιασω live...κριμα που δεν υπαρχει χρονος....αλλα θα βρω καποιο τροπο να το κανω...

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ είπε...

Η ψηφιακή αντιγραφή των φωτογραφιών γίνεται με σκάνερ ή με φωτογραφική μηχανή. Γίνονται αρχεία και μας τα στέλνετε στο e-mail μας αν το θελήσετε. Καλό είναι οι φωτογραφίες να συνοδεύονται με σχετικό κείμενο και να είναι όσο το δυνατόν σε υψηλή ανάλυση.
Ο χρόνος θα βρεθεί αν δοκιμάσετε να αντιγράφετε μία- μία τις φωτογραφίες όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο. Αν προσπαθήσετε όλες μαζί δεν θα βρεθεί! Δοκιμάστε να σκανάρετε , όταν έχετε χρόνο, μία φωτογραφία. Στη συνέχεια φέρτε στο νου σας ότι σχετίζεται με αυτήν και ξεκινήστε να το γράφετε χωρίς αναβολή. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ανακαλύψατε μια ενδιαφέρουσα ασχολία...
Καλή αρχή!

Δημοσίευση σχολίου