Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Διαγωνισμός Ζωγραφικής



6η Παγκόσμια Biennale

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνει την 6η Παγκόσμια Biennale παιδικής Ζωγραφικής 2012-2013 με θέμα «Παγκόσμια Κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση των λαών», η οποία απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 5-17 ετών. Στόχος της Biennale είναι, παιδιά από διαφορετικές χώρες με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τα μνημεία και την παράδοση της χώρας τους, που αποτελούν κομμάτι της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Τα έργα είναι ατομικά και πρέπει να ζωγραφιστούν επάνω σε χαρτί ή μουσαμά ζωγραφικής διαστάσεων 60Χ40 ή 55Χ55 εκ. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι νερομπογιές, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές. Στην οπίσθια όψη κάθε έργου θα πρέπει να επικολληθεί φωτοτυπία του στοιχείων του μαθητή (υπάρχει υπόδειγμα)  συμπληρωμένου ευανάγνωστα.
Υπόδειγμα γραφής στοιχείων διαγωνιζόμενου
Τα έργα αποστέλλονται στην διεύθυνση:
Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης (υπόψη Προέδρου Λίτας Μαυρογένη)
Συδινή Ξάνθης- Τ.Κ. 67 100
Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει τα έργα, που θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή Καλλιτεχνών Εκπαιδευτικών και Παιδοψυχολόγων, με τα ακόλουθα βραβεία:
- 1ο Βραβείο το μετάλλιο της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης,
- 2° βραβείο περγαμηνή άριστης συμμετοχής,
- 3° βραβείο περγαμηνή άριστης συμμετοχής.
Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι 30 Ιουνίου 2012.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο τηλέφωνο και faχ: 25410 78109, στο  e-mail: litamaνrogeni@gmail.gr και από την ιστοσελίδα: www.oikoumeni.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου