Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Με την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας



Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία,  στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, διοργανώνει Ποδηλατοδρομία η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  στις 11:30΄ το πρωί στο Γκολφ της Γλυφάδας, με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας – οδός Aλ. Παναγούλη 2.
Ο διαβήτης είναι ένα ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Ο διαβήτης δεν κάνει εξαιρέσεις: επηρεάζει άτομα σε όλες τις ηλικίες, πλούσιου και φτωχούς, σε όλες τις χώρες και δεν μπορεί να αγνοείται
Η διαδρομή της ποδηλατοδρομίας.
Ο Διαβήτης αποτελεί μια σοβαρή πάθηση, καθώς επηρεάζει τις ζωές όλο και περισσότερων ανθρώπων. Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την οργάνωση της Ποδηλατοδρομίας εστιάζει στις δυνατότητες της εκπαίδευσης και της πρόληψης εμφάνισης Διαβήτη, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση  κατάλληλου προγράμματος σωματικής άσκησης και ισορροπημένης διατροφής. Σκοπός είναι να αναδειχθεί η συμβολή της άσκησης στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος των ατόμων με Διαβήτη. Με βάση τα δεδομένα η άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σε ποσοστό 35-40%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου