Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Ευτυχισμένος όποιος σαν τον Οδυσσέα...


Διαγωνισμός για τη Γαλλοφωνία

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν εναν διαγωνισμό ανοικτό προς όλους τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές.
 Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα λάβει χώρα στα πλαίσια της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας. Η Εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 εως τις 20 Μαρτίου 2012.
 Και αυτή την χρονιά σας προσκαλείστε να παίξετε με τις λέξεις αλλά και με τις φιλοσοφικές έννοιες, αφήνοντας ελεύθερη τη δημιουργικότητα, την ποιητικότητα και την ευφευρετικότητά σας. Το θέμα που επιλέχθηκε είναι ο περίπλους του Οδυσσέα, η Οδύσσεια.
Καλείστε να συνδιάσετε το θέμα του Οδυσσέα με αυτό των 10 λέξεων, που επιλέχθηκαν από την Γενική Αντιπροσωπία για τη γαλλική γλώσσα και τις γλώσσες της Γαλλίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας (DGLFLF)
Μια θεματική επηρεασμένη από τα πιο ενδόμυχα συναισθήματά μας: να αποκαλύψουμε ενα συναίσθημα, να εξομολογηθούμε ή να διηγηθούμε μια προσωπική ιστορία, να μοιραστούμε μια προτίμηση ή μια ιδιαίτερη κλίση, χρησιμοποιώντας τις λέξεις:
Ame, autrement, caractère, chez, confier, histoire, naturel, penchant, songe, transports
Οι διαγωνιζόμενοι είναι ταξινομημένοι σε τρεις κατηγορίες: μαθητές Δημοτικού μαθητές Γυμνασίου, μαθητές Λυκείου και  φοιτητές. Στις δύο πρώτες η συμμετοχή είναι μόνο συλλογική και στην τελευταία  υπάρχει η δυνατότητα και της ατομικής.
Περισσότερες πληροφορίες θα τις αναζητήσετε στην διεύθυνση http://www.ifa.gr/index.php/el/2010-06-12-07-55-12/-2012/869--14-20032012  
Οι δημιουργίες σας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2012. Θα δοθούν πολλά βραβεία ανά κατηγορία και ανά επίπεδο όπως  διαμονή στη Γαλλία, αεροπορικά εισιτήρια, DVDs, CDs, αξιόλογα βιβλία, κόμικς, λεξικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου