Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κλοπή κινητού



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!



Στην έξαρση των κλοπών που παρατηρείται στην χώρα μας υπάρχει μια κατηγορία παρανόμων που ειδικεύεται στους μαθητές. Τους πλησιάζουν και με την απειλή μαχαιριού και ψυχολογικής βίας τους ζητούν τα χρήματα τους και το κινητό. Συνιστούμε να τα δώσετε αν βρεθείτε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, ιδιαίτερα το κινητό που είναι ο βασικός σκοπός της απειλής.



Μετά το περιστατικό αμέσως ενημερώνετε τους γονείς σας και αυτοί άμεσα την Ελληνική Αστυνομία διότι τα στελέχη της είναι οι πλέον αρμόδιοι και κατάλληλοι να χειριστούν την υπόθεση!



Τα κύρια εξαρτήματα του κινητού είναι η κάρτα sim και η συσκευή. Και τα δύο μπορούν να εξουδετερωθούν ώστε ο αριθμός και η συσκευή να είναι κυριολεκτικά άχρηστα στον κλέφτη.



Στην περίπτωση της κλοπής της συσκευής ο ιδιοκτήτης ενημερώνει τον πάροχό του (π.χ. Cosmote) δίνοντας πάντα πληροφορίες διασταύρωσης των προσωπικών στοιχείων για επιβεβαίωση και άμεσα ακυρώνεται η κάρτα SIM που έχει και με την οποία γίνεται η σύνδεση μέσω του δικτύου.



Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προσέρχεται σε ένα κατάστημα του παρόχου όπου του δίνεται μία νέα κάρτα σύνδεσης SIM, με τον ίδιο πάντα αριθμό και συνεχίζει κανονικά τις κλήσεις του. Με τον τρόπο αυτό ο κλέφτης δεν θα μπορεί να κάνει κλήσεις (από την στιγμή της δήλωσης της απώλειας της κλοπής και μετά), αλλά θα μπορεί βάζοντας μία δική του κάρτα να χρησιμοποιεί τη συσκευή.



Δίνοντας όμως τον σειριακό αριθμό δηλαδή το ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity) της συσκευής είτε στον πάροχο είτε στην αντίστοιχη εταιρία (π.χ. ΝΟΚΙΑ) αυτός καταχωρείται και είτε μπλοκάρεται η συσκευή είτε σε μία ενδεχόμενη αναβάθμιση-service της συσκευής σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα δεσμεύεται. Ένας τρόπος για να βρείτε τον σειριακό αριθμό (IMEI) της συσκευής σας είναι να πληκτρολογήσετε τους χαρακτήρες: *#06# και αυτός θα εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σας.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pl xrisimoooooooooooooooooo

Ανώνυμος είπε...

gmaeiii xD

Ανώνυμος είπε...

Ἀπὸ σᾶς περιμέναμε...

Ανώνυμος είπε...

ela re ti les esas perimena me na mas to peite

Δημοσίευση σχολίου