Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Αναφορά στην Γλυφάδα



ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ

Πολλά απ' όσα συνέβαιναν στο εξοχικό σπίτι μας, στην Γλυφάδα (Αθηνών 3), που νοικιάζαμε από το 1958, όταν ήμουν ενός έτους, μέχρι τον θάνατο του μπαμπά το 1975. Θυμάμαι τα παιχνίδια στα μπλε και άσπρα πλακάκια του κήπου και στα κόκκινα και άσπρα του εσωτερικού. Με έβγαζε και σ' εκείνο το σπίτι φωτογραφίες. Περνούσαν τα αεροπλάνα για το Ελληνικό και ο μπαμπάς μου μάθαινε τα μοντέλα τους. Ακούγαμε τον θόρυβο και φωνάζαμε μαζί: ''DC 6 της Ολυμπιακής'', ''Λόκχηντ Κονστελέησον της Λουφτχάνσα''... Ήξερα από 4 ετών όλους τους τύπους των αεροπλάνων.
Το κείμενο είναι απόσπασμα (που αναφέρεται στην πόλη μας) από την  συνέντευξη που έδωσε ο γιός του Ανδρέα Εμπειρίκου, Λεωνίδας, στον δημοσιογράφο Τάσο Γουδέλη στις 13.4.2000.
ΣΣ. Η λεωφόρος Αθηνών έχει μετονομαστεί σε λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Η εξοχική κατοικία έχει καταδαφιστεί και στην θέση της κτίστηκε πολυκατοικία. Είναι το κτίριο που στεγάζει στο ισόγειο τις τράπεζες ΚΥΠΡΟΥ και ΑΣΠΙΣ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν υπάρχει πια η κατοικία αυτή, η μανια των Ελλήνων να κατεδαφίζουν καθετί που σχετίζεται έστω και έμμεσα με την ιστορία μας, λειτουργεί καταστροφικά !!!!!!

Δημοσίευση σχολίου